25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dev yayın balığını elleriyle böyle yakaladı... O anlar kameralara yansıdı

Amasya'da bir kişinin girdiği Yeşilırmak'ta dev yayın balığını yakalamak için verdiği mücadele kameraya yansıdı. Bazı vatandaşlar da kıyıdan 'Helal olsun dayı' diyerek alkışla tempo tuttu.

DHA13 Ocak 2021 Çarşamba 15:30 - Güncelleme:
Dev yayın balığını elleriyle böyle yakaladı... O anlar kameralara yansıdı

Kentte yağışların olmaması sonucu su ve oksijen seviyesinin azaldığı Yeşilırmak’ta canlılar da etkileniyor. 

Irmakta bazı bölgelerde balık ölümleri görülmeye başlandı. 

Balıklar, oltalarla ve nehre giren vatandaşlar tarafından yakalanıyor. 

55 Evler Mahallesi Ataşehir mevkisinde nehrin kıyısında dev yayın balığını görüp suya giren bir kişi, uzun uğraşlar sonucu balığı kıyıya çıkarmayı başardı. 

Bazı vatandaşlar da kıyıdan 'Helal olsun dayı' diyerek alkışla tempo tuttu. 

O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

O ANLARI ANLATTI

Amasya'da Yeşilırmak'ta dev yayın balığı yakalayan Mevlüt Usalır (65), uzun uğraşlar sonucu yayın balığını kıyıya çıkarmayı başardığı o anları anlattı. Küçük yaştan beri balık yakaladığını söyleyen Usalır, “Beni telefonla arayıp çağırdılar, balığın sıkıştığını söylediler. Herkes izliyordu. Balığı gördüm. Daha önce de bundan daha büyüklerini tuttum. Göle girdim, 2-3 hamleyle balığı yakaladım. Kıyıya çıkardım fakat balık büyük olduğu ve orada 3 güne yakın kaldığı için bayağı hırçınlaştı. Kuyruk attı, beni de devirdi. Balık kaçtı, tekrar buldum. Balığı kıyıya çıkarmayı başardım. Sonra iple bağladığımız balığı çekerek, nehrin karşına geçirdik. Avladığımız balığı, arkadaşlar arasında paylaştık” diye konuştu.