25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 DGS soruları ve cevapları ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. Şimdi ise gözler sınav sonuçlarında.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS'ye girerek aldıkları iki yıllık eğitimi dört yıla tamamlamak isteyen adaylar, şimdi de DGS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM'den gelecek habere kilitlenen adaylar sınav sonuçlarını dört gözle beklemeye koyuldu. 150 dakikalık 120 sorunun sorulduğu DGS sınavında Cumartesi günü ter döken adaylar, şimdi de ÖSYM'den gelecek DGS sonuçları haberine kilitlendi.

Uygulanan sınavın akabinde, soruların ve cevapların açıklanacağı tarih henüz belli değil. Soruların, sınav gününden sonra bir hafta içerisinde yayınlanması tahmin ediliyor. ÖSYM'nin yayımladığı 2018 sınav takvimine göre, DGS ne zaman açıklanacak sorusu da yanıt buldu.

Önlisans mezunların sınava girdiği DGS soruları - cevapları, ÖSYM giriş sayfasında açıklandığı kurum tarafından duyuruldu. DGS sınav soruları, cevaplarının sadece yüzde 10'u kurum tarafından paylaşıldı. Soruların hepsi yayımlandı. Kurum sözel sorularının açıklanmadığını duyurdu. Öte yandan ÖSYM'den önemli uyarı geldi. ÖSYM "Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz." açıklamasında bulundu.

 DGS: Dikey Geçiş Sınavı

DUYURU
(23 Temmuz 2018)


2018-DGS: Adayların Eğitim Bilgilerinin Kontrol / Güncelleme / Teyit İşlemleri ve Kamu Kurumları İşlemleri  Sisteminin Açılması

2018-DGS başvurularında, yöksis’den eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 24 Temmuz 2018 tarihinde açılacaktır.

Adayların bireysel olarak veya yükseköğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan  Meslek Yüksek Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

DGS 2018 SINAV SORULARI - SONUÇLARI ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) incelendi ve raporda sınava ilişkin iki öneri yer aldı. Birinci önerinin sınav süresiyle ilgili olduğuna işaret eden Özer, "DGS'de sayısal testte 60 ve sözel testte 60 olmak üzere adaylara toplam 120 soru için 140 dakika cevaplama süresi verilmekteydi. ÖSYM raporunda testlerde işaretleme yapmayan aday sayılarının yüksek olması nedeniyle sınav süresinin iyileştirilmesi önerilmekteydi. Bu öneri, YÖK tarafından kabul edildi. 2018 DGS sınavında 120 soru için 140 dakika yerine 150 dakika cevaplama süresi verilecek." bilgisini paylaştı.