27 Şubat 2021 Cumartesi / 15 Recep 1442
Gece modu

En güzel yılbaşı hindisi tarifi - yılbaşı hindisi nasıl yapılır

Yeni yıla saatler kala evlerde yılbaşı yemeği için hummalı bir çalışma başladı... Peki yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi nasıl pişirilir? İşte size en güzel ve pratik tarif...

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme: 31 Aralık 2013 Salı 10:16
Yeni yıla saatler kala evlerde yılbaşı yemeği için hummalı bir çalışma başladı... Peki yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi nasıl pişirilir? İşte size en güzel ve pratik tarif...

Yılbaşı sofraları hazırlanırken hanımlara çok lezzetli ve pratik bir yılbaşı hindisi tarifimiz var...

Malzemeler

Hindi
Pirinç
Kuş üzümü
Ceviz ya da fındık
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Sarımsak
Kekik

Yapılışı;

Hindiyi sığacağı kadar bir tencereye koyup üzerini kapatacak şekilde su ekliyoruz. Üzerine biraz tuz atıp, yumuşayana kadar 1-2 saat kaynatıyoruz. Yumuşadıktan sonra hindiyi borcama, suyunu da ayrı bir kaba ayırıyoruz. Bir kaba aldığımız su ile iç pilavını yapacağız. İç pilavın yapılışı normal pilav gibidir. Ayırdığımız hindi suyu ile pilav pişer ve daha lezzetli olur.

Pilavın daha güzel olması için içine kuş üzümü, ceviz veya fındık katılır. Bu malzemeler arzuya göre çeşitlenebilir. Pilavda pişince hindinin içi doldurulmaya başlanır.

Sos İçin

Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindinin haşlandığı su
Tuz
Sarımsak
Kekik ya da biberiye

Malzemeleri karıştırıp sos yapacağız. Bu sosu fırın tepsisine koyduğumuz hindinin üzerine sürüp tepsiyi önceden ısıttığımız fırında 30-50 dakika arasında kızarana kadar pişireceğiz.