11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Hıdırellez duası nedir?

Hıdırellez duası mevsimlik bayram olarak kabul edilen Hıdırellez'de çok önemli yere sahip. İnsanların Hıdırellez dileklerini gül ağacının dalına bağlarken bu duayı okumaları bekleniyor. Hıdırellez günü, bazıları sabah gün doğarken kırlara, bağlara, bahçelere çıkıp buralarda Hızır'ın ayak izlerine basarak bolluğa ulaşmayı düşler. Peki, Hıdırellez duası nedir?

5 Mayıs 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hıdırellez duası nedir?

Hıdırellez'de gül ağacının altına dilek ne zaman gömülür?

Hıdırellez dilek duası nasıl yapılır, ibadetleri neler? Hıdırellez duası nedir? Hıdırellez duasının nasıl olduğu merak ediliyor. 5 Mayıs akşam ezanı ile gül dallarına paralar asılır ya da açık cüzdan bırakılır. Böylelikle bolluk ve berekete ulaşmak, varlıklı bir kişi olmak hayal edilir. Asılan paralar ya da cüzdanlar 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır. Evdeki her kişi için yedi fasulye ya da yedi nohut ekilir, gelebilecek kötülüklerin bunlara gelmesi dilenir. Tüm bunların akabinde Hıdırellez duası yapılır. İşte, "Hıdırellez duası nedir?" sorusunun yanıtı...

HIDIRELLEZ DUASI NEDİR?

Bismillahirahmanirahim

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.

HIDIRELLEZ BEREKET DUASI

Hıdırellez dileklerini gül ağacının dalına bağlarken bu duayı okumanız gerekiyor;

-"Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS"

Bu dua 40 defa okunuyor. 5 Mayıs günü 39 defa okunuyor. 6 mayıs günü 1 defa okunup 40'a tamamlanıyor. İçinizden geldiği gibi Allah'a dua edersiniz. Allah'tan dileklerinizi ve bu senenin hayırlı olması, bol rızıklı olması ve diğer isteklerinizi bildirirsiniz.

DİLEK DUASI NE ZAMAN YAPILIR?

Hıdırellez akşamı gül ağacında dilek tutarken yapmanız gerekenlere ek olarak bir de duasını okumanız gerekir. Hıdırellez dilek duası dilekler gül ağacına asıldıktan sonra yapılır.