25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İşte Uşak'ın Şoför Nebahat'i !

FATMA Girik'in başrölünü oynadığı 'Şoför Nebahat' filmi Uşak'ta gerçek oldu. Uşak'ın ilk kadın taksi şoförü Hatice Aytekin, direksiyon sallamaya başladı.

DHA5 Mayıs 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İşte Uşak'ın Şoför Nebahat'i !
Son yıllarda girişimci kadınların çoğaldığı Uşak'ta ilk kez bir kadın, taksi şoförlüğü yapmaya başladı. İki çocuk annesi 26 yaşındaki Hatice Aytekin, Uşak sokaklarında direksiyon sallayarak, evinin geçimine katkıda bulunuyor. Hatice Aytekin'in eşi de bir şirkette şoför olarak çalışıyor. Uşak'ın 'Şoför Nebahat'ı olarak tanınan Hatice Aytekin, 1 Mayıs'ta taksi şoförlüğüne başladığını müşterilerinin önemli bölümünü kadınların oluşturduğunu ifade etti. Ağır vasıta ehliyetine sahip olduğunu belirten Hatice Aytekin,
"Hayalimdeki meslek hemşirelikti. Ama olmadı. Taksi sahibi İsa Yavuz'dan teklif gelince taksi şoförü olmaya karar verdim ve direksiyona geçtim" dedi. Çocukluğundan bu yana şoförlüğe ilgi duyduğunu kaydeden Hatice Aytekin, şöyle dedi:"Ailemde şoför yoktu. Ama ben nedense hep bir araç kullanarak şoförlük yapmak istiyordum. Bu amacımı gerçekleştirmek için ağır vasıta ehliyeti aldım. Eşim de bir şirkette şoför olarak çalışıyordu. İki çocuğumuz var. Geçim sıkıntısı çekiyorduk. Çalışmak istediğimi eşime söyleyince en büyük desteği bana o verdi. Benim çok azimli bir kadın olduğumu ve şoförlüğü yapabileceğimi söyledi. Kısa süre özel bir rehabilitasyon merkezinde servis şoförlüğü yaptım. Aracın sahibi İsa Yavuz'un şoför aradığını duyunca başvurdum, o da kabul etti. Taksiye erkekler de biniyor ama müşterilerimin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor."
Taksinin sahibi, 50 yaşındaki İsa Yavuz ise, taksiyi geceleri kendisinin kullandığı, gündüz ise Hatice Aytekin'e devrettiğini söyledi. Yavuz, şöyle konuştu:
"Taksimiz her türlü teknolojiye sahip. Masraf yaparak hava yastığı, klima, Wi-Fi internet bağlantısı, navigasyon, dikiz aynalarında taksimetre gibi donanımlar ekledim. Önce insan sağlığı ve güvenliği diye düşünerek bir kaza ihtimaline karşı kasko yaptırdım. Taksimize binen müşteriler koltuğa oturduğu andan itibaren sigortalı."