Hakkeri'de kar tatili olup olmadığı ile ilgili güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.
Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 3 Ocak’ta öğleden sonrası için tatil edildi. Hakkari merkez ve diğer ilçeler için ise bir kar tatili açıklaması yapılmadı. Hakkari’de yarın okulların tatil olup olmadığı ile ilgili de valilikten açıklama gelmedi.
Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli’de sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisin artırması, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Hakkari kent merkezi ile kar kalınlığının yaklaşık yarım Metreyi bulduğu Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da 3 Ocak’ta yani bugün öğleden sonrası için ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Yetkililer, bölgedeki kar yağışını süreceğini, kapalı olan köy yollarının açılması için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.
HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?
Çanakkale Milli Eğitim İl Müdürlüğü il genelindeki tüm okulların yarın tatil olduğunu duyurdu. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre yarın (4 Ocak Cuma) yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime bir günlüğüne ara verilecek. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Meteorolojik verilere göre, ilimizde hakim olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için il genelinde resmi ve özel ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının tamamında 4 Ocak Cuma günü eğitim-öğretime ara verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”




