7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Kaymakamlık kura sonuçları nasıl öğrenilir? Kaymakamlık kura sonuçları belli oldu mu?

Kaymakamlık kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Kaymakamlık kura sonuçları belli oldu mu? Kaymakamlık kura sonuçları nasıl öğrenilir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni dün gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

25 Ekim 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kaymakamlık kura sonuçları nasıl öğrenilir? Kaymakamlık kura sonuçları belli oldu mu?
Kaymakamlık kura sonuçları belli oldu mu? Kaymakamlık kura sonuçları nasıl öğrenilir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 105. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaların ardından adayların gözü Kaymakamlık kura sonuçlarına çevrildi. 
 
KAYMAKAMLIK KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU MU? 
24 Ekim’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan kaymakam adayları kura töreninde açıklamalarda bulundu. 
 
Başkan Erdoğan 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde AB'ye sert mesajlar verdi. Erdoğan, "Kapıları açarız dediğim zaman tutuşuyorlar, vakti saati geldiğinde bu kapılar açılır. Yunanistan'a yüz kişi gidince denizden bizi telefonla arıyorsunuz, burada 4 milyon var" dedi.
 
105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni tamamlandı.  Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  kursu tamamlayanlara sertifika belgelerini teslim etti. 
 
KAYMAKAMLIK KURASI NASIL ÇEKİLİR?
Kurs sonu sınavında kaymakam olarak atanmaya hak kazanan adayların atanacakları ilçeler düzenlenecek bir törenle kura çektirilerek belirlenir, sertifikaları ve derece alanların ödülleri dağıtılır. 
 
Kuraya girecek ilçeler o sırada boş bulunan 5 inci sınıf ilçeler arasından Genel Müdürlükçe tespit edilir. Yeteri kadar 5 inci sınıf boş ilçe bulunmaması halinde liste 4 üncü sınıf ilçelerle tamamlanır. Ayrıca hizmet gereklerine göre yeterli 5 inci sınıf ilçe olsa dahi Bakanlık onayı ile 4 üncü sınıf ilçeler de kura çekmeye dâhil edilebilir. 4 üncü sınıfta geçen süreler 5 inci sınıf hizmetinden sayılır. Kura çekme, listedeki ilçelere atanmaya mani hali bulunanlara öncelik verilerek alfabetik soyadı sırasına göre yapılır. 
 
Kurs sonu sınavında birinci, ikinci ve üçüncü olanlar kuraya dâhil edilmez ve bunlar atanmalarına mani halleri olmamak şartıyla listedeki ilçelerden istedikleri birine atanırlar.
 
Kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu veya maddi ilişkilerinin bulunduğu yerin bağlı olduğu ilin ilçelerini çekenlerin kura çekmeleri tekrarlanır.  
 
Kuradan itibaren 24 saat içinde adaylar arasında yer değişmeler, herhangi bir engel bulunmamak kaydı ile kabul edilir. Değişme istekleri Genel Müdürlüğe yazılı olarak bildirilir. Değişme süresi bittikten sonra kararname hazırlanır.
 
KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
2019 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2019-Kaymakamlık), 9 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak. 2020 Kaymakamlık sınavının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı.