3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Kuaförler ve Berberler ne zaman açılacak? Berber ve kuaförlerin açılış tarihi belli oldu!

Kuaförler ve Berberler ne zaman açılacak? konusu uzun zamandır evlerinden çıkmayan vatandaşlar açısından merak ediliyordu. Ülkemizde koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan kararlar içerisinde berberler ve kuaförlerin geçici süreyle kapatılması da vardı. Peki, kuaförler ve Berberler ne zaman açılacak? Kuaför ve berberlerin açılış tarihi belli oldu! Başkan Erdoğan koronavirüs salgında normalleşme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte kuaför ve berberlerin açılacağı tarih

5 Mayıs 2020 Salı 13:57 - Güncelleme:
Kuaförler ve Berberler ne zaman açılacak? Berber ve  kuaförlerin açılış tarihi belli oldu!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında berberler ve kuaförler süresiz kapatılmıştı. Yaklaşık 1 buçuk aydır evlerinde izole olan vatandaşlar kuaför ve berberlerin bir an önce açılmasını istiyor. Peki kuaför ve berberlerin açılacağı tarih belli oldu mu? Vatandaşlar, Kuaförler ve Berberler ne zaman açılacak? sorusunu son zamanlarda yoğun olarak araştırıyor. Koronavirüs salgınının Mayıs sonuna doğru azalmasıyla birlikte kuaför ve berberlerin açılması bekleniyor. Peki kuaför ve berberlerin açılış tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

KUAFÖRLER VE BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Günlük hayata dönme, koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak kaldırılmasının konuşulduğu bu günlerde ilk olarak faaliyetleri geçici olarak durdurulan iş yerlerinin açılması düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Mayıs'tan itibaren berberler ve kuaförlerin açılacağını açıkladı.

KUAFÖRLER VE BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kuaförler, güzellik salonları ve berberlerin çalışma kısıtlamalarının kaldırılması, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi sonrası gerçekleşecek. Koronavirüs tedbirlerinin alınması şartıyla birlikte 11 Mayıs itibariyle berberler, güzellik salonları ve kuaförler yeniden işlerinin başına dönebilecek. 

Koronavirüs salgınının seyrine göre restoran, kafe, berber, kuaför gibi yerlerin belli saatlerde, dönüşümlü olarak, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uygun şekilde açılması da konuşulan seçenekler arasında bulunuyor.

Koronavirüs salgını sonrası normalleşme çalışmalarının ilk adımlarından birisi olan işyerlerinin açılmasıyla ilgili berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınan tedbirler artırılacak. Bayram öncesi yığılmayı önlemek amacıyla bu iş yerleri randevulu sisteme geçecek. Dükkanların içerisinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla sınırlı sayıda kişi içeriye alınacak.

Berber, kuaför ve güzellik salonu çalışanları saç kesimi yaparken eldiven maske gibi koruyucu ekipmanlar takacak. Kişisel bakım hizmeti veren bu iş yerlerinde sık sık dezenfekte çalışmaları uygulanacak. İş yerleri sahiplerinin ve çalışanlarının alınan tedbirleri uygulayıp uygulamadığı denetlenecek.

GEREKLİ TEDBİR VE ÖNLEMLER ALINACAK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri nedeniyle kapalı iş yerlerinden öncelikle açılabilecek olanların listesinin Cumhurbaşkanlığına iletildiğini bildirdi.

KUAFÖRLER VE BERBERLER NEDEN KAPATILDI?

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı, önlemler almaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından ek bir genelge 81 il valiliklerine gönderildi.

Genelgeye göre, vatandaşın bir arada bulunması ve yapılan işlemler sırasında fizikel temas olması nedeniyle berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri 22 Mart Pazar saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu.

Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali, kaymakamlar tarafından il, ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması, uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.