29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bayramda PTT kargo şirketi ve eczaneler açık mı

Kurban Bayramının 9 gün tatil olması sebebiyle gözler kargo şirketlerine çevrildi. PTT şubeleri de kamu kurumları içerisinde yer aldığı için resmi tatil günleri kurum tarafından aynı şekilde uygulanmaktadır. Yani hükümet tarafından açıklanan 9 günlük tatil programı PTT şubeleri ve çalışanları içinde geçerlidir.

21 Ağustos 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bayramda PTT kargo şirketi ve eczaneler açık mı

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte vatandaşlar PTT, kargo ve bankalar açık mı sorusuna yöneldi. Merak edenler için Kurban Bayramında açık bankalar hangileri ve bayramda bankaların açık olup olmadığına dair ayrıntıları haberimizde derledik. 21 Ağustos salı günü 2018 Kurban Bayramı başlayacak. Bu yıl 9 gün olan resmi tatil nedeniyle devlet bankaları, özel bankalar ve bazı resmi ve özel kurumlarda tatil olacak. İşte bayram öncesi bankalar ve PTT şubaleri hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde yer alıyor. 

Kurban Bayramı resmi tatil günleri

Kurban Bayramı öncesi milyonlarca vatandaş tatil planları yapmaya başladı. Bayram tatili 9 güne çıkartıldı.

20 Ağustos 2018  Pazartesi – Kurban Bayramı Arefesi Bankalar Açık (Öğlene Kadar)

21 Ağustos 2018  Salı – Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil) Bankalar Kapalı

22 Ağustos 2018  Çarşamba – Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil) Bankalar Kapalı

23 Ağustos 2018 Perşembe– Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil) Bankalar Kapalı

24 Ağustos 2018 Cuma – Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil) Bankalar Kapalı

 

PTT KARGO 9 GÜN TATİL YAPACAK MI?

Bu yıl Kurban Bayramının 9 gün tatil olması sebebiyle gözler kargo şirketlerine çevrildi. PTT şubeleri de kamu kurumları içerisinde yer aldığı için resmi tatil günleri kurum tarafından aynı şekilde uygulanmaktadır. Yani hükümet tarafından açıklanan 9 günlük tatil programı PTT şubeleri ve çalışanları içinde geçerlidir.

Bu nedenle PTT şubeleri 17 Ağustos Cuma günü mesai bitimi ile beraber kapanıyor ve Kurban Bayramı arefe günü de dahil olmak üzere tatile giriyor. PTT şubeleri Kurban Bayramı tatilinin bitiş tarihi olan güne kadar kapalı olacak. PTT şubeleri tatil sonrası mesaiye 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü itibari ile başlayacak.

 

BAYRAMDA KARGO ŞİRKETLERİ AÇIK OLACAK MI?

Bu yıl Kurban bayramında kargo şirketleri de 9 gün tatil yapma kararı aldı. Yani kargo şirketleri de PTT gibi resmi tatil günü itibari ile kapanacak ve ardından yine 27 Ağustos Pazartesi günü çalışmaya başlayacak. Kargoların PTT şubelerinden tek farkı bayramdan önceki Cumartesi günü yani 18 Ağustos Cumartesi günü çalışacak. Ancak kargolar arefe günü kapalı olacak ve hizmet vermeyecek. Yani acil kargo işi olanların bayramda önce mutlaka halletmeleri gerekmektedir.

 

KURBAN BAYRAMINDA DEVLET BANKALARI KAPALI MI?

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar arefe günü devlet daireleri açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram tatilinin resmi tatil olması sebebiyle devler bankaları kapalı olacak.