16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kütahya Bolu'da okullar tatil mi?

Okullar bugün tatil mi? Kar tatili Bolu ve Kütahya'da okullar bugün tatil mi MEB Valilik son dakika Kütahya Bolu'da okullar 17 Ocak tatil mi? Kütahya Bolu'da hangi ilçelerinde okullar kaç gün tatil olacak?

17 Ocak 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kütahya Bolu'da okullar tatil mi?

MEB ve Valilik tarafından açıklanır. Milyonlarca kişinin gözü 17 Ocak'ta yapılacak kar tatilinde. Meteoroloji'den alınan son dakika bilgisine göre Yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Ege, Marmara'nın doğusu, Eskişehir çevreleri, Ankara'nın kuzey kesimleri, Çankırı'nın batı kesimleri ile Akdeniz'in yüksek kesimleri, Erzincan ve Tunceli'nin yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

17 OCAK 2019 PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ

Bolu ve Kütahya için 17 Ocak 2019 tarihinde okullar tatil olup olmayacağı ile ilgili MEB ve Valiliklerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

16 OCAK 2019 ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL Mİ

BOLU 

Bolu Valisi Ahmet Ümit de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve sabah saatlerinde yaşanması muhtemel buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek aksamalar sebebiyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. 
 
Vali Ümit ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağını kaydetti.
 
KÜTAHYA
 

Kütahya'da okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı , il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Bugün öğle saatlerinde başlayıp kesintisiz olarak devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 16 Ocak 2019 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir." denildi. 

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastası, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser ve benzeri kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlilerinin de izinli sayılacağı kaydedildi.

 

 

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. Öyle ki çok sayıda vatandaşın bu konuyla ilgili araştırmalarını da sürdüüyorlar. Geçtiğimiz kar yağışında İstanbul ve Ankara'da da etkili olan kar yağışı yurdun 4 bir yanını kara boyamıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hakkari, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis, Giresun çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.