16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

KYK bursları heyecanla bekleniyor

Her sene binlerce öğrenci lise eğitimini tamamladıktan sonra öğrenimine üniversitede devam edebilmek için merkezi sınavlara giriyorlar. YGS ve LYS sınavlarına giren öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını beklediler. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da üniversite kayıtlarını yapan öğrenciler yurt başvurularını gerçekleştirdiler. Burs başvuruları ile ilgili bilgiler kurumun resmi internet sitesi kyk.gov.tr üzerinden vatandaşlara duyuruluyor.

4 Eylül 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
KYK bursları heyecanla bekleniyor

Yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler yeninden burs başvurularını çevrildi. Öğrenciler belirtilen tarihler aralığında başvurularını gerçekleştirecekler. Burs karşılıksız olarak verilirken, öğrenim kredisi alan öğrenciler sigortalı bir işe girdikleri zaman uygun ödeme seçenekleri ile kredi borçlarını geri ödüyorlar.  Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK burs başvurularının başlama tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Başvuruların ve bu yıl için verilecek olan meblağların önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.