26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman?

ÖSYM YKS 2019 tercih sonuçlarını açıkladı. Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden şifre ve TC kimlik numaralarını girerek, kazandıkları bölümleri görebilecekler. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 19-23 Ağustos arasında alınacak. Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar.

16 Ağustos 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYK yurt ve burs başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuruları ne zaman?
KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? gibi soruların yanıtları tüm öğrenciler tarafından merak ediliyor. ÖSYM, yüz binlerce adayın heyecanla beklediği YKS tercih sonuçlarını erişime açtı. YKS sonuçlarına göre; 753 bin 461 öğrenci bir bölüme yerleşirken 71 bin boş kontenjan boş kaldı. Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden şifre ve TC kimlik numaralarını girerek, kazandıkları bölümleri görebilecekler. Yerleşen öğrenciler KYK burs ve yurt başvuruları hakkında araştırma yapmaya başladılar. KYK yurt başvurularına dair tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor. 
 
KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN? 
KYK yurt ve burs başvuruları henüz başlamadı. Ancak genel itibariyle KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuruları üniversite yerleştirmelerinin yapılmasından sonra başlanıyor. 2018 yılına bakıldığında ise başvuruların Ekim ayında başladığı görülüyor. 
 

 
KYK BURSU NASIL ALINIR?
KYK bursu alabilmek için önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmanız gerekiyor. KYK burs başvuruları her yıl e-Devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır. Başvururken sizden kazandığınız bölüm, ailenizin birey sayısı, yardıma muhtaç kişinin olup olmadığı, ev-arsa-araba bilgileri, anne ve babanızın meslekleri, bordro bilgileri gibi bilgiler istenmektedir. Daha sonra şeffaf bir yönetim tarafından başvurular incelenerek ihtiyaç sahiplerine her ay ödeme yapılıyor.
 
KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?
 

 
Ön lisans öğrencileri,
 
Lisans öğrencileri,
 
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
 
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
 
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
 
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.
 
KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?
Şehir dışında üniversite eğitimi alacak öğrencilerin gerçekleştirildiği KYK yurt başvurularını tek tek detaylı olarak incelenip değerlendirilmesiyle beraber ''kyk.gsb.gov.tr''den duyurulacaktır.