8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

MEBBİS'e giriş nasıl yapılır?

Öğretmen nakil yer değiştirme başvurusu nasıl yapılır? MEBBİS'e giriş nasıl yapılır?

3 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MEBBİS'e giriş nasıl yapılır?

MEB tarafından 2018 özür grubu atamaları MEBBİS başvuru ekranı açıldı. MEBBİS'e girdikten sonra başvuru işlemleri bölümünden il içi ve il dışı ekranlarından başvuru yapabilirsiniz. Öğretmen atama, nakil, tercih, atama yer değiştirme gibi bir çok konunun başvuru işlemleri MEBBİS öğretmen girişi üzerinden yapılır. Milli Eğitim Bakanlığı,eğitim ile ilgili konuların hepsini Mebbis üzerinden gerçekleştirmektedir.

MEB, 2018 yılı özür durumu 1. aşama başvuruları başladı. MEB özür grubu atamaları, 1-7 Ağustos tarihlerinde sürecek. Başvuruların yapılması ve kabul süreci, 10-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında tercihlerin yapılması ve onay süreci ve 17 Ağustos’ta atamalar ile tayin dönemini tamamlayacak.

ÖZÜR GRUBU ATAMALARI NASIL YAPILACAK?

MEB eş durumu başvuruları ilk olarak ön başvuru şeklinde alınacak. Öğretmenler 7 Ağustos 2018 tarihine kadar MEBBİS sistemi üzerinden ön başvuruda bulunacak. Daha sonra ön başvuru yapan öğretmenler, 10 – 15 Ağustos tarihleri arasında açılacak sistem üzerinden kurum tercihi yapılacak. Atamalara ait sonuçlar 17 Ağustos 2018 tarihinde MEB tarafından duyurulacak.Başvuru yapmak isteyen öğretmenler, işlemlerini MEBBİS sistemi üzerinden yapacak. Personelin sisteme kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptıktan sonra, sağ menüde bulunan “başvuru işlemleri” modülüne tıklamaları gerekecek.

2018 Yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvurusu başladı.

İlk aşama başvuruları 1 ila 7 Ağustos tarihleri arasında, ikinci aşama başvuruları ise 10 ila 15 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Sonuçlar da 17 Ağustos'ta ilan edilecek.

İNTERNETTEN BAŞVURU

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan ‘Elektronik Başvuru Formu’nu doldurarak yapabilecek. Adayların başvuru formunun çıktısını, istenen belgelerle birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekecek.



MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ

MEBBİS sınav görevlendirme modülü giriş ekranı üzerinden TEOG sınavı görev yerleri ve sınav görev başvurusu yapılabilir. MEB tarafından düzenlenen sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler sisteme giriş yaparak başvurularını yapabilir. Sistem üzerinde aynı zamanda görev yerleri de sorgulanabilir. MEBBİS sınav görevlendirme modülü öğretmenlere büyük kolaylık sağlıyor.

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekir. Ancak MEBBİS şifresi online sistem üzerinden değil, okul müdürlüklerinden alınır. Kullanıcı adı ve şifre yardımıyla sisteme giriş yapılır. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştirilir.

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekir. Ancak MEBBİS şifresi online sistem üzerinden değil, okul müdürlüklerinden alınır. Kullanıcı adı ve şifre yardımıyla sisteme giriş yapılır. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştirilir.

ŞİFREMİ UNUTTUM

Şifre hatırlat bölümünü şifrenizi unuttuğunuzda kullanabilirsiniz. Şifrenizi tekrar belirlemek için aşağıda gereken bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bilgiler doğru ise kullanıcının kayıtlı olduğu cep telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır.

 • Yeni şifrenizi belirlerken son üç şifrenizden farklı bir şifre belirlemeniz gerekmektedir.

• Şifrenizin sadece numaralardan veya sadece harflerden oluşmamasına, harf, numara ve noktalama işaretlerini içermesine dikkat ediniz.



MEBBİS MODÜLÜ NASIL ÇALIŞIR?

2015 Yılı Haziran ayından itibaren sınav görevlendirmeleri merkezî olarak MEBBİS-Sınav İşlemleri Modülünden yapılmaktadır. 2015 yılında 4 adet Ortak Sınav ve 4 adet Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi veya Açık Ortaokul sınavı ile 24 adet sınav ücreti karşılığı sınav görevlendirmeleri yapılmıştır. Sınav görevlendirmeleri sınav puanı esasına göre sınav yapılan ilçedeki görev isteyenler arasından en az sınav puanından başlayarak, sınav puanı eşitliği durumunda ise T.C. kimlik numarası küçük olan önceliklendirilerek yapılmaktadır. Ek ders karşılığı ücretlendirme yapılan sınavlarda görevlendirilen öğretmenlerin maddî kayıplarını azaltmak için 1. Oturumda görev alan öğretmenlere sınavın diğer oturumlarında da görev verilmektedir. Ancak, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 04.01.2016 tarih ve 23078 sayılı yazısı gereği ek ders ücreti ödenecek sınavlarda 18/01/2012 tarihli ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav ücreti ödenmesi bildirilmiştir. Bu doğrultuda daha önceden ek ders ücreti karşılığında yapılan görevlendirmeler artık her oturumda ayrı ayrı değerlendirilerek sınav puanı en az olandan başlayarak yapılacaktır.

MEBBİS NEDİR?

Mebbis, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim sistemlerinin kısaltılmış adıdır. Ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çevrimiçi olarak internet üzerinden sağlanan hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemlerinin gerçekleştirildiği uygulamalar sistemi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Mebbis MEB Bilgi işlem Grup Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Mebsis’in sunduğu başlıca hizmetler e okul, e–okul veli bilgilendirme sistemi, e-personel, e- taşınır, e- akademi en bilinen uygulamalardandır. Bunların yanı sıra personelin kullanımına sunulmuş olan, daha pek çok uygulamalara da sistemin içinde yer almaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, internetin sağlamış olduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmayı amaç edinerek hem velilerin hem yetkililerin hem de personelin hizmetine sunduğu bu uygumlalar, istenilen bilgilere en hızlı ve doğru şekilde güvenli bir ortamda ulaşılmasını sağlamaktadır.