18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Mersin'de okullar tatil mi?

Kar tatili,Mersin'in kurtuluşu okullar tatil mi MEB Valilik son dakika Okullar bugün Mersin'de tatil mi! .

4 Ocak 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mersin'de okullar tatil mi?

Kar yağışı Mersinde bazı bölgelerde şiddetini arırırken bazı bölgelerde ise sağnak yağış, heyelen ve sel baskıları olacak. Bu haberin ardından vatandaşlar internette konuyu araştırmaya başladı. Mersin'de yarın okullar tatil mi, 4 Ocak Mersin okullar tatil mi oldu gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik.  Mersin'de beklenen kar yağışı ve sağnak yağış nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime yarın ara verilmesine karar verilmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE
Çanakkale Milli Eğitim İl Müdürlüğü il genelindeki tüm okulların yarın tatil olduğunu duyurdu. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre 4 Ocak Cuma günü yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime bir günlüğüne ara verilecek.

KIRKLARELİ
Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde akşam saatlerinde yoğun bir şekilde başlayan kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yoğun uyarılarının ardından kar yağışı sınırdan Türkiye'ye giriş yaptı. Kar yağışının giriş yaptığı Kırklareli'nin Demirköy ilçesi beyaz örtü ile kaplandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Demirköy ilçesinde eğitime 1 gün ara verildiği aktarıldı.

EDİRNE
Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Keşan Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının devam ettiği bildirildi.

Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Kar yağışının gece boyunca etkili olması bekleniyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Malkara Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime 4 Ocak Cuma ara verildiği belirtildi.

Öte yandan kar kalınlığı ilçe merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı.

Trafikte zaman zaman aksamaların yaşandığı ilçede, belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

 

MERSİN HAVA DURUMU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

MERSİN'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ? MEB VALİLİK SON DAKİKA DUYURULARI

Mersin'de okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili resmi kar tatili haberi gelmesi halinde haberimizdeki yerini alacaktır.

Mersin’de heyelanda yol çöktü! Mersin´in Anamur İlçesi D-400 karayolu Melleç viyadükünün mahalle ve üstgeçide bağlayan yan yolu meydana gelen aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelanda çöktü. Çöken yolun görüntüsü yürekleri ağızlara getirdi.

Heyelan, Viyadükün Mersin Antalya istikametindeki şeridinin Gazipaşa kısmındaki üstgeçit yan yolunda meydana geldi. Son iki gündür meydana gelen yağışlar nedeni ile yolun üzerinden geçtiği toprak çamur haline gelerek hareket etmeye başladı. Üzerindeki yükü daha fazla taşıyamayan ve yolu tutan istinat duvarı meydana gelen heyelan nedeni ile çöktü. Çökme nedeni ile daha bir yıl önce yapılan çift şeritli yol bir kağıt gibi parçalanarak kullanılamaz hale geldi.