29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Miraç Kandili namazı kaç rekat?

Miraç gecesi ibadet etmek isteyenler, Miraç Kandili namazının nasıl kılındığını merak ediyorlar. Bu mübarek gecede ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar namaz kılmak istiyor. Recep ayının 27. Gecesinde gerçekleşen miraç mucizesi, Hz. Muhammed (s.a.s) Cebrail ile birlikte Mekke'den Kudüs'e geçtiği, Kudüs'te Peygamber Efendimiz (s.a.s)'i gelmiş geçmiş tüm peygamberlerle karşılaştığı çeşitli kaynaklarda aktarılmaktadır. Kudüs'te Kubbet'üs Sahra'ya gelen Hz. Muhammed (s.a.s), Muallak kayasından göğe yükselmeye başlar ve 7 kat semayı tek tek geçerek Allah'ın huzuruna varmıştır....

21 Mart 2020 Cumartesi 09:48 - Güncelleme:
Miraç Kandili namazı kaç rekat?

Miraç gecesi ibadet etmek isteyenler, Miraç Kandili namazının nasıl kılındığını merak ediyorlar. Miraç Kandilinde kaç rekat namaz kılınır? Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, bir gecede Mekke'den Kudüs'e vardığı ve oradan göğe yükselerek Allah'ın huzuruna çıktıktan sonra Mekke'ye dönüşünde ümmetine namazı müjdelediği için bu gecede bol bol kaza ve nafile namaz kılınması tavsiye edilir. İşte Miraç kandilinde yapılabilecek ibadetler...

Müslümanlar için büyük bir mucize olan bu gecede namaz farz olarak müjdelendiği için, bu gece daha çok namaz kılarak tövbe edilmesi alimler tarafından tavsiye edilmektedir.

NAMAZIN MÜJDELENDĞİ GECE

O gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed göğe yükselerek kullarına namazı müjdelediği için bol bol kaza namazı ve nafile namaz kılınması tavsiye edilmektedir. Bunun dışında bir namaz vardır ki Allah rızası için kılındığı takdirde tüm günahların affedileceği müjdelenir.

MİRAÇ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

12 rekat olan nafile namazı, 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim’den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere ‘Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber’ denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100’er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir.

MİRAÇ KANDİLİNDE NAMAZ NASIL KILINIR?

Miraç Kandili'nde 12 rekat nafile namazı kılınması uygun görülür.Yatsı ezanından sabah ezanına kadar olan vakitte namaz kılınabilir. Nafile namazında her rekatında Fatiha ile başka bir süre okuyarak iki rekatta bir selam verilmelidir.

Devamında ise yüz defa: “Sübhanellahi velhamdü lillâhi ve la ilahe illallahu ve Allahu ekber” denilmeli.

Daha sonra ise yüz defa istiğfar ederek yüz defa da Salat-u selam okumalıdır.