18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Nurettin Nursaçan hocanın sağlık durumu nasıl? Necmettin Nursaçan korona mı oldu?

Necmettin Nursaçan korona mı oldu? sorusu, hocayı tanıyanlar tarafından merak konusu oldu. Necmettin Nursaçan korona virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Haberin ardından Nurettin Nursaçan hocanın sağlık durumu ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, Necmettin Nursaçan kimdir? Nurettin Nursaçan hocanın sağlık durumu nasıl?

30 Mart 2021 Salı 11:58 - Güncelleme:
Nurettin Nursaçan hocanın sağlık durumu nasıl? Necmettin Nursaçan korona mı oldu?

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan koronavirüs nedeni ile hastaneye kaldırıldı. Haberin duyulmasıyla birlikte vatandaşlar "Necmettin Nursaçan korona mı oldu?" sorusuna cevap aramaya başladı. Dinayet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yapılan koronavirüs testinin pozitif olması sonucunda Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. Peki Nurettin Nursaçan hocanın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

NECMETTİN NURSAÇAN KORONA MI OLDU?

Sabah'ın haberine göre; Geçtiğimiz akşam saatlerinde baş ağrısı ve ateş şikayetiyle hastaneye başvuran Necmettin Nursaçan'ın yapılan test sonucu pozitif çıktı.

Uzun yıllar Kayseri İl Müftülüğü yapan ve Türkiye'nin sevilen isimlerinden olan 79 yaşındaki Necmettin Nursaçan yaş haddinden dolayı aşı olmasına rağmen Covid-19 testi pozitif çıkarak şehir hastanesinde tedavi altına alındı.

NECMETTİN NURSAÇAN HOCANIN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Necmnettin Nursaçan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Akciğer filmi ve kalp kontrolünden geçen hocaya şehir hastanesinde tedavi uygulanırken, Necmnettin Nursaçan'ın koronavirüs testinin pozitif çıkması sevenlerini üzdü.

NECMETTİN NURSAÇAN KİMDİR?

1942 yılında Hacılar/Kayseri'de doğmuş olan Necmettin Nursaçan ömrünü din hizmetlerine adamış ender kişilerden biridir. İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nde mezun olmasının ardından Kayseri Müftülüğü'ne atandı. 2005 yılında Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atandı ve 2007 yılında emekli oldu.Necmettin Nursaçan evli ve beş çocuk sahibidir. Necmettin Nursaçan hocanın birçok makale ve tercüme eserleri yayınladı.

50 yılı aşkın bir süredir din hizmetlerinde bulunan Nursaçan fahri vaiz, imam hatip, Kuran kursu müdürü, merkez vaizi, il müftüsü ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olmak üzere din hizmetinin her kademesinde görev almıştır.

Farklı görevler yapmış olmasına rağmen Necmettin Nursaçan hoca, vaaz ve irşat hizmetleri ile tanınmış, son devrin en önemli hatiplerinden biri olarak kabul edilmiştir. Başarılı bir de müftülük dönemi geçiren Nursaçan bu dönemde sadece din hizmetleri ile yetinmemiş, sosyal ve kültürel etkinlikler dâhil her türlü aktivitenin içerisinde de yer almıştır.