25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Nihat Hatipoğlu'dan LYS duası

LYS sınav duası Nihat Hatipoğlu başarı duası sınava girecek adaylar ve aileleri tarafından merakla araştırılıyor. Her yıl binlerce öğrenci üniversiteyi kazanabilmek için YGS ve LYS sınavlarına giriyor. Bu yıl YGS ‘ye giren öğrenciler dört yıllık üniversiteleri kazanabilmek için LYS’ye hazırlandılar. LYS Sosyal bilimler, fen bilimleri, matematik, edebiyat-coğrafya, yabancı dil olmak üzere dört ayrı oturumdan oluşuyor. Her öğrenci girmek istediği bölümün baktığı puan türüne göre uygun olan sınavlara giriyor. Haberimiz içerisinden merak ettiğiniz sorulara ulaşabilirsiniz.

16 Haziran 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Nihat Hatipoğlu'dan LYS duası

LYS sınav duası Nihat Hatipoğlu başarı duası sınava girecek adaylar ve aileleri tarafından merakla araştırılıyor. Liseden üniversiteye geçmek isteyen öğrenciler YGS ve LYS sınavlarına giriyorlar.  Adaylar bütün bir sene boyunca hazırlandıkları sınavdan istedikleri notu alabilmek için büyük bir heyecan yaşıyorlar. Çalışmanın yanı sıra dua da ederek tevekkül ediyorlar. LYS, Sosyal bilimler, fen bilimleri, matematik, edebiyat-coğrafya, yabancı dil olmak üzere dört ayrı oturumdan oluşuyor. Sınavlar, 2017 yılında 10 Haziran, 11 Haziran, 17 Haziran ve 18 Haziran’da gerçekleşecek. Sınav sabahı, sınav esnasında ve sınav sonrasında okunacak sınav duaları Nihat Hatipoğlu sınav duaları haberimiz içerisinde sizlerle...

NİHAT HATİPOĞLU BAŞARI DUASI

DUA 1:

"Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu"

"Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum"

DUA 2:

1. Elem neşrah leke sadrek

2. Ve vada'na 'anke vizreke

3. Elleziy enkada zahreke

4. Ve refa'na leke zikreke

5. Feinne me'al'usri yüsren

6. İnne me'al'usri yüsren

7. Feiza ferağte fensab

8. Ve ila rabbike ferğab

Anlamı:

1-) Biz senin için (mutlulugun) gögsünü açmadik mi?

2 -) Senden yükünü indirmedik mi?

3 -) O senin sirtini ezen yükü.

4 -) Senin sanini yüceltmedik mi?

5 -) Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylik vardir.

6 -) Evet, zorlukla beraber bir kolaylik vardir.

7 -) O halde bos kaldin mi, yine kalk (baska bir is ve ibadetle) yorul.

8 -) Ancak Rabbine yönel.

SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUALAR

İmtihana girerken İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunur: (Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân)

Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver,

İmtihana oturunca Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunur: (Rabbişrah li sadri.Ve yessir li emri.Vahlul ukdeten min lisani.Yefgahü kavli)

İmtihan gecesi İsrâ suresinin 21. ayeti kerimesi 2970 kere okunur: (Keyfe feddalnâ ba’zahüm alâ bâz) Nasıl bazılarını bazılarına üstün kıldık

Rabbim! Yüreğime genişlik ver,işimi bana kolaylaştır, dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar

Ey Hayy ve Kayyüm (ölmeyen diri ve her şeyi ayakta tutan)Allah’ım! Rahmetine sığınırım

Kalemi eline alınca Besmele çekip şu dua okunur: (Ya Hayyü ya Kayyümü birahmetike esteğisü)

Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu

Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum.

SINAV DUASI: SELAVAT-İ NARİYE DUASI!

“Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedi'nillezi tenhallü bihi'l ukadü ve tenfericü bihi'l kürabü ve tükda bihi'l havaicü ve tünalü bihi'r regaibü ve hüsnü'l havatimi ve yüsteska'l ğamamü bi-vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lumin lek”

Anlamı ; “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e [s.a.v] kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda [her an, saniye] her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.

Sınav sabahı; 70 defa Salat-ı Nariye duası okuyun: Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız.

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.