6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Nouman Ali Khan kimdir?

Amerika'da yaşayan Pakistan asıllı vaiz olan Nouman Ali Khan, üslubu ve bilgisi ile geniş bir takipçi kitlesi edindi.Tüm dünyada çok sevilen ve videoları çokça izlenen Nouman Ali Khan kimdir?

3 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Nouman Ali Khan kimdir?

Son yıllarda internette videoları dolaşan , daha çok Kuran'ı - Kerim üzerine dersler veren bir akademisyen olan Nouman Ali Khan Kimdir? Özellikle gençlerin sevdiği, anlatım diliyle farklı düzeylerde bilgi sahibi insanlara hitap eden, insanların ilgisini çekmeyi başaran Nouman Ali Khan, genç bir öğretmen olarak kendini görüyor. Verdiği konferans, seminer ve derslerde çağımızın problemleri üzerine yoğunlaşan Nouman Ali Khan'ın temel konularından biri gençler. Dönemin gençlere verdiği zararları anlatan gençlerin dini gelişimini onların dilinden nasıl olması gerektiğini öğreten Nouman Ali Khan sadece vatandaşo olup yaşadığı Amerika'da değil tüm dünyadan takip ediliyor. Videoları çok sayıda tıklanan Nouman Ali Khan , birçok ülkeye gidip oralarda seminerler veriyor.

NOUMAN ALİ KHAN KİMDİR?

4 Mayıs 1978 (36 yaşında) doğumlu Nouman Ali Khan Bayyinah Enstitüsünün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olmakla birlikte, enstitünün “Klasik Arapça’nın Temelleri” ve “Kutsal Kelâm” da dâhil olmak üzere bir kısım derslerinin ana okutmanıdır.

Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde tamamladığı giriş seviyedeki eğitimi, onun Arapça çalışmalarının başlangıcıdır. Arapça dil bilgisi çalışmalarını, 1993 yılında ülke çapında yapılan Arapça sınavlarında ilk 10’a girdiği için burs aldığı Pakistan’da sürdürmüştür. Esas eğitimi ise 1999 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde, Faysalabad/Pakistan’daki Quran College’ın kurucusu ve resmi müdürü olan Dr. Abdus-Samie’nin tefsir ve Arapça çalışmaları konusunda yoğun dersler vermek üzere ABD’yi ziyaretleri sırasında başlamıştır. Dr. Abdus-Samie’nin eğitimi ile Nouman yoğun ve muntazam bir Arapça dil bilgisi anlayışı geliştirmiştir.
Dr. Abdus-Samie’nin özgün eğitim metotlarını benimseyerek ve daha sonrasında öğrencilerine yardımcı olması için onun çalışmalarını İngilizce’ye çevirerek bilgisinden hayli faydalanmıştır.

Nouman 2006 yılına kadar Nassau Üniversitesi’nde Arapça öğretmenliği yapmıştır ve neredeyse 7 yıl boyunca ABD çapında 10.000’den fazla öğrenciye çeşitli merkezlerde Standart Modern Arapça ile Klasik Arapça dersleri vermiştir. Şu anda kendini 7 yıllık, Kur’an’ın dil bilimsel ve edebî noktalarına eğilen İngilizce bir tefsir serisi projesine adamıştır.