30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

ÖSYM YKS tercihleri devam ediyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 7 Ağustos 2018 tarihi itibariyle ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası üzerinden başladı.

8 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM YKS tercihleri devam ediyor

YKS üniversite tercihleri devam ediyor. Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

 

2018 YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

2018 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÜNİVERSİTE TABAN TAVAN PUANLARI YKS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek. daylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek.

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek.