5 Nisan 2026 Pazar / 18 Sevval 1447

Piri Reis Müzesi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılarak Çanakkale Valiliğine devredilen Piri Reis ve Haritaları Sergisi malzemelerinden oluşan interaktif müzenin açılışı yapıldı.

23 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Piri Reis Müzesi Açıldı
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen interaktif müzede, dokunmatik bir masada yer alan Piri Reis haritası, üç boyutlu multivizyon gösterimi, Piri Reis'in yaşamını konu alan film gösterimi ve haritalar yer alıyor. Müzenin açılışında konuşan Vali Ahmet Çınar, ünlü Türk denizcisi Piri Reis'in bu kadar net bir haritayı nasıl çizdiğinin hala tartışıldığını söyledi. Vali Ahmet Çınar, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kültür ve Turizm Bakanlığımız Piri Reis'in hem hayatını hem denizciliğini hem de kaptanlığını tanıtmak, insanlarımızın, öğrencilerimizin, gençlerimizin bilincine işlemek maksadıyla güzel bir tanıtım projesi ortaya çıkardı. Biz de bu konuda Bakanlığımıza müzenin Çanakkale'de açılmasını teklif ettik. Bakanlığımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." 
 
Açılışa, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Hasan Tünay, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, ÇTSO Başkanı Bülend Engin'in ve diğer davetliler katıldı. 
 
 

ÖNERİLEN VİDEO

Kan donduran cinayette yeni detay: O anlar kamerada

Kapat
Video yükleniyor...