20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Regaip Kandili'nin faziletleri nelerdir?

İslam alemi için rahmet, bağışlanma ve bereket ayları olarak kabul edilen mübarek üç aylara girmiş bulunmaktayız. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili yarın idrak edilecek. Regaib Kandili hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

27 Şubat 2020 Perşembe 08:01 - Güncelleme:
Regaip Kandili'nin faziletleri nelerdir?

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili için geri sayım başladı. Bu yılın ilk kandili 27 Şubat Perşembe gecesi Regaip Kandili olacak. Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma gecesi... Allah'ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesi olarak biliniyor. Regaib Kandili hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

REGAİP KANDİLİ'NİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Bu geceyi ibâdetle geçirmenin sevâbı çok büyüktür. Fakat bu gecede kılınacak namazın sünnet veya mendup olması hakkında kuvvetli bir delil bulunmamaktadır. Bu gecede toplanıp, cemâatle namaz kılınması bid’at sayılmaktadır. Zaten, Terâvihten başka hiçbir nâfile namazın, çağrışarak cemâatle kılınması sünnet değildir, mekrûh sayılır. Ancak bir yerde bulunan, iki üç kimsenin bu gibi namazları cemâatle kılmaları câiz görülmüştür..” (İslâm İlmihali, Ö. Nasuhi Bilmen sh: 207)

Peygamberimiz şöyle buyurdular:

"Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebʼin ilk (Cuma) gecesi, Şabanʼın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir." (Beyhaki, Sünen, Şuabül-İman, 3/342) Bu sebeple Müslümanlar bu geceleri hep ihya etmişlerdir.