20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sen de gönül ver

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2019’u ‘Gönüllülük Yılı’ ilan ettiklerini belirterek, “Buradan toplumumuzun her ferdine, ‘bize katıl, sen de gönül ver’ çağrısında bulunuyorum” dedi. 

23 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sen de gönül ver

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilan ettikleri ‘2019 Gönüllülük Yılı’ kapsamında yürütülen çalışmaları paylaşmak üzere, İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda tanıtım toplantısı düzenledi. Gönüllülüğün insanın kalbini genişleteceğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “İnsanlığımız için önemli ve hayırlı bir işin başlangıcındayız. 2019 yılını ülkemizde gönüllülük yılı ilan ettik. Buradan toplumumuzun her ferdine, her insanına ‘bize katıl sen de gönül ver’ çağrısında bulunuyorum” dedi. 

Altı temel odak   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde çok önemli hayırseverlik tabloları yaşadıklarının altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Hala savaşın o yıkıcı etkilerinden korunmak için ülkemize sığınan kardeşlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Dünyada bunu bugün bu seviyede yapan ve yapabilecek olan başka bir ülke yok. 8.1 milyar dolar ile dünyada en fazla yardımı yapan ülkeyiz. 2018 Küresel İnsanı Yardım Raporu’na göre hala dünyanın en cömert ülkesiyiz” şeklinde konuştu. Bakan Kasapoğlu, stratejilerinde belirledikleri 6 temel odak olduğunu belirterek, “Gönüllülük kültürünün güçlendirilmesi, teknolojinin daha etkin kullanımı, daha etkili düzenleme ve risk yönetimi, gönüllü yönetiminin güçlendirilmesi ve eğitimin artırılması, kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi, gönüllülüğün tanınması ve değerlendirilmesi. Bu altı temel odağı hep birlikte oluşturacağız. Gençlerin topluma hizmet edebilecekleri yerlerde uzun süreli gönüllülük faaliyetleri yapabilmeleri sağlanacak. Gönüllülük politikalarının gelişmesinde, bilimsel çalışmaların da olması gerekiyor. Akademi camiamızda bu araştırmaları destekleyeceğiz. Bununla birlikte gönüllülük ve gönüllülük yönetim sistemi dâhil, sınıflar içerisinde ve uzaktan eğitimle gerçekleştireceğimiz çalışmalar yapacağız” dedi. Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; Sen de gönül ver, sloganıyla yola çıkan platformumuz var. Bu platform, gönüllü arayan kurumlarla, gönüllü olmak isteyenleri bir araya getiriyor. Gençlerimizin cepten de ulaşabileceği mobil uygulamayla bunu kolaylaştıracağız. Nihai hedefimiz sizlere ulaşma olduğu için başta STK’lar olmak üzere, gönüllülükle ilişkili teşvik için mekanizmalar oluşturacağız. Bunu da müjdelemek istiyorum. Gönüllülük konusunda maddi ve manevi yanınızdayız. STK’lar ve kamu kuruluşlarımızla bu çerçevede bir proje çağrısını açıklayacağız.