18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

'Simülasyonu olmayan çözüm soruna dönüşür'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, SETA Vakfı’nda düzenlenen Türkiye 2023 Eğitim Zirvesi’nin açılışında önemli mesajlar verdi.

12 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Simülasyonu olmayan çözüm soruna dönüşür'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitimi milli bir dava olarak gördüğünü kaydeden Bakan Selçuk, “Bizim toplumumuza şu mesajı vermemiz lazım. Çocuklarımızın, bu ülkenin, bu milletin, bu toprakların geleceği için bir mutabakata ihtiyacımız var. Bu mutabakat olduğunda eğitim, gerçekten millet olma şuurunu güçlendiriyor” dedi. Bakan Selçuk, artık üssel değişimler döneminde olduğunun altını çizerek, “Şu anda böyle bir şansımız da var. Bunu kaçırmamak için de önümüzdeki 10-20 yıl çok çok önemli” dedi. 

FARKLARI AZALTACAĞIZ

Bakan Selçuk şöyle devam etti: Aldığımız kararların hangi parametreleri ne şekilde etkileyeceği simülasyonunu yapmazsak, ürettiğimiz her çözüm ilerideki sorunumuz olacaktır. Okullar arasındaki imkan ve öğrenme farklılıkları azalırsa sınavın baskısı azalacak. Eş zamanlı olarak hem bu farkları azaltmaya çalışmak hem de okullarımız içindeki metodolojiyi zenginleştirmek gibi bir ihtiyacımız var.