Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Nur Vergin hayatını kaybetti. Prof. Dr. Nur Vergin'in vefatı sonrası hayatı ve biyografisi gündeme geldi. Evinde ölü halde bulunan 80 yaşındaki sosyoloğun ölümünde şüpheli bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde görev aldı. Siyaset ve sosyoloji üzerine kitaplar kaleme almıştır. Peki Nur Vergin kimdir? İşte, Nur Vergin'in biyografisi ve kitapları.
Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin (80), İstanbul’da hayatını kaybetti.
İstanbul Etiler’de bir sitede yaşayan Prof. Dr. Nur Vergin’e dün saat 16.00 sıralarında komşuları ulaşamadı. Bunun üzerine polis arandı. Polis ekipleri, çilingirin yardımıyla girdikleri evde komşularının, Alzheimer hastası olduğunu söyledikleri Nur Vergin’in cansız bedeniyle karşılaştı.
Sağlık ekipleri, Nur Vergin’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Cansız bedeni hastane morguna kaldırılan Vergin'in vefatında şüpheli bulguya rastlanmadığı öğrenildi.
NUR VERGİN KİMDİR?
İstanbul’da 21 Eylül 1941 doğan, çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçen Nur Vergin, Paris Sorbonne Üniversitesi'nde sosyoloji eğitimi aldı.
Türkiye'ye 1973 yılında dönen Vergin, 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde çalışmaya başladı.
Sosyoloji doçentliğini 1980'de tamamlayan Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde çalıştı.
Buradaki çalışmalarıyla profesör olan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde de öğretim üyeliği yaptı.
NUR VERGİN KİTAPLARI
Sosyolog Nur Vergin; Siyasetin sosyolojisi, Din, toplum, ve siyasal sistem kitaplarını yazmıştır.
CENAZESİNE BAŞKAN ERDOĞAN DA KATILDI
Prof. Dr. Nur Vergin için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze törenine katıldı.
Erdoğan cenaze namazı sonrasında şu ifadeleri kullandı:
Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratını affetsin. Hocamızın bir özelliği vardı; siyasetle sosyolojiyi çok iyi örtüştüren bir insandı. Şu ifadesini hiç unutamıyorum; Herhalde benden daha beyaz Türk kimse olmazdı derdi ama hiçbir zaman da beyaz Türklüğün savaşını vermezdi. Bir ifadesi daha çok önemliydi; Laikim ama laikçi değilim.