26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı

Ücretli öğretmen 2018 atama mülakat sonuçları açıklandı.

18 Ekim 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı

Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına katılan adaylar bir süredir sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Binlerce adayın meraklı bekleyişi Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2018 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını resmi internet sitesinden sorgulamaya açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi okullarda görev yapan ücretli öğretmenler arasından yapılacak sözleşmeli öğretmen ataması için 20 Eylül'de başlayan başvrular, 26 Eylül'de sona erdi.

MEB DUYURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB, okullarda ücretli öğretmenlik yapanların arasından atanmak üzere 5 bin ek atama kontenjanı açmıştı. Yapılan atamaların sonunda 2 bin 858 kontenjan boş kaldı. Bunun için öğretmen adayları yeniden başvuru yaptı.  Başvurular elektronik ortamda alındı. Başvurusu onaylananlar ise il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapıldı. Başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alındı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAVLARI 5-14 EKİM’DE YAPILDI

Sözleşmeli öğretmen sözlü sanıvları 5-14 Ekim’de yapıldı. 60 ve üzerinde puan alanlar tercih yapma hakkını elde edtmiş oldu. Sözlü sınav sonuçları 17 Ekim’de açıklanacak. Tercihler 23-26 Ekim’de alınacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Atama sonuçları 30 Ekim’de açıklanacak.