20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Torunu için alevlere daldı!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tek katlı ev alevlere teslim oldu.

CİHAN25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Torunu için alevlere daldı!
Evde yaşayan 11 kişi son anda dışarıya çıkarken, torununun içeride olduğunu zanneden dede, alevlerin içerisine daldı. Yüzü ve saçları yanan dede, 112 ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Yangın, Ereğli'ye bağlı Müftü Mahallesi Filtepe Sokak üzerinde bulunan tek katlı evde meydana geldi. Alınan bilgilere göre evde bulunan 11 kişi kahvaltı yaptığı sırada sobadan çıktığı iddia edilen yangınla kendilerini dışarıya attı. Dışarı çıkan aileden alevler arasında torunu 4 yaşındaki Aynur Kanyılmaz'ın kaldığını zanneden dede Şefik Kaymaz, can havli ile alevlerin arasına daldı. Alevlerin arasında torununu arayan yaşlı adam kısa süre sonra dışarıya çıktı. Torununun alevlerden kaçarak kurtulduğunu öğrenen yaşlı, daha sonra yangını söndürmeye gelen itfaiye ekiplerine yardım etti.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevler içerisinde kalan evde ilk olarak soğutma çalışması yaptı. Daha sonra yapılan müdahale ile yangın kısa sürede söndürüldü. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından evin tamamen yandığı belirtildi.

Yangında yüzü ve saçları yanan Şefik Kaymaz itfaiye görevlilerine yangının çıkış nedeni ile ilgili bilgi verirken evde 11 kişinin olduğunu söyledi. Kaymaz "Güzineden taeş düşmüş işte. Orada yatak odasında. Han taraftan dumanı gördüm. Çocukları dışarıya çıkardım" dedi.

Yangının söndürülmesinin ardından olayda yüzü ve saçı yanan Şefik Kaymaz için 112 ekiplerine haber verildi. Sağlık ekipleri Şefik Kaymaz' a yaptıkları ilk müdahalenin ardından tedavisi için özel hastaneye kaldırdı.

Şefik Kaymaz'ın eşi Aynur Kaymaz, sabah kahvaltı yaptıkları sırada alevleri görür görmez dışarıya kaçtıklarını söyledi. Kaymaz konuşmasında "Çay içiyorduk odada kahvaltı yaparken odada benim ufak torunlar yatıyordu. İstanbul'dan geldi onlar da. O arada uşak bir bağırdı. Bağıra bağıra dışarıya kaçtık. Baktık kağpıdan alevler çıkıyor. Biz çocuğu içeride kaldık sandık. Çocuğu kurtarmaya çalıştık. Baktık ki çocuk bizim altımızdan kaçmış. Eşim alevlerin içerisine çocuğu kurtarmak için girdi. Baktık çocuk içeride değil. Zaten alevden içeriye giremedik" dedi.

Yangında dedesinin içeride zannettiği küçük Aynur'da çok korktuğunu ve koşarak dışarıya kaçtığını söyledi. Aile bireyleri evlerinin yanmasından dolayı göz yaşlarına boğulurken, kış ayında nerede kalacaklarını düşündüklerini ifade etti.

Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.