Konuklarınıza kendi ellerinizle hazırladığınız bu lezzetli tatlıları güzel çikolata paketlerinde ikram edebilirsiniz. Ben daha önce http://www.lezzetlihediye.com/adresinden almış ve çok beğenmiştim. Bu tatlı küçük toplara truffle adının verilmesinin sebebi, bunların truff adında bir mantar türüne benzemesindendir. Truff genellikle siyah renkli ve pütürlü bir mantardır. Bazı türleri beyaz renkte olabilir. Bunlar oldukça sevilen ve fiyatı yüksek bir mantardır. Görsel olarak truff mantarını çikolata toplarını umarız sizde beğenirsiniz. Çikolata toplarının ana malzemelerini çikolata ve krema oluşturmaktadır. Hamurun oluşturulması için kullanılacak malzemeler sizin hayal gücünüzle daha fazla zenginleştirilebilir. Truff hamuru hazırlarken, bir gün önceden kalan kekinizi, kurabiyenizi, bisküvi ya da tartınızı bile kullanabilirsiniz. Şimdi birlikte truffle hazırlığına başlayabiliriz.
Truffle için gerekli malzemeler
1. 200 gram kıyılmış kuvertür çikolata (Sütlü çikolata da kullanabilirsiniz)
2. 200 gram çiğ süt kreması (1 küçük paket)
3. 1 adet kek (çikolatalı ya da meyve parçacıklı)
Truffle kaplaması için gerekli malzemeler
1. 1 küçük kâse kakao
2. Kurutulmuş meyve parçacıkları
3. Dövülmüş fındık
4. File antep fıstığı
5. File badem
Truffle yapımı
Süt kremasını orta boydaki bir sos tenceresinin içine koyun. Bunu kaynayıncaya kadar ocağın üzerinde tutun. Kaynadıktan sonra içine doğramış olduğunuz bitter çikolataları ilave edin. Bunlar süt kremasının içinde eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra sos tenceresini ocağın üzerinden alabilirsiniz. Keki derince bir kabın içine ufalamaya başlayın. Bu arada oda sıcaklığına gelmiş olan çikolatalı süt kremasını ufaladığınız keklerin üzerine dökün. Şimdi bunları güzelce yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde iyice kapatarak, buzdolabının içine koyun. Bir gece bu şekilde hamuru bekletin. Daha sonraki gün hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde olan parçalar hazırlayın. Bunları elinizle yuvarlayın. Bu şekilde elinizde yuvarladığınız hamur ısınmış olacak ve malzemelere bulamanızı kolaylaştıracak. Hazırladığınız ceviz büyüklüğünde topların üzerini fıstık, badem, dövülmüş fındık parçalarıyla bulayın. Şimdi truffle çikolata toplarını truff kâğıtlarına yerleştirerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.