19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Okullar yarın tatil mi?

Okullar yarın tatil mi? sorusuna yanıt aryaan Bayburt, Tunceli Pülümür ilçesinden öğrenci ve velilerin bekledikleri haber geldi.

15 Kasım 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Okullar yarın tatil mi?

Geçtiğimiz hafta Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Pülümür Kaymakamlığı, sabah saatlerinde başlayıp, etkisini arttırarak devam ettiren kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulları 2 gün süreyle tatil etme kararı aldı. İlçedeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün ve perşembe günü eğitim ve öğretim yapılmayacağı belirtildi.

Bayburt'ta okullar tatil edildi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu.

Vali Pehlivan'ın, Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle;

Devam etmekte olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bayburt İlimiz genelinde 15 Kasım Perşembe günü Okullarımız, bir gün süre ile tatil edilmiştir.

Ayrıca kamu kurumlarımızda çalışmakta olan hamile ve engelli personelimiz izinli sayılacaktır.

Yurt geneli kar tatili hangi il ve ilçelerde var?

Kar yağışların başladığı bazı illerde okullar tatil edilirken; Gümüşhane, Ordu ve Giresun'da yarın okullar tatil mi? Yurt geneli kar tatili hangi il ve ilçelerde var? soruların yanıtları merak konusu oldu.

TUNCELİ PÜLÜMÜR İLÇESİNDE OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Pülümür Kaymakamlığı, sabah saatlerinde başlayıp, etkisini arttırarak devam ettiren kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulları 2 gün süreyle tatil etme kararı aldı. İlçedeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün ve perşembe günü eğitim ve öğretim yapılmayacağı belirtildi.

TUNCELİ'DE HAVA DURUMU NASIL?

Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı

Elazığ, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli yağış  uyarısında bulunuldu.

 Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya,  Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede, yarın sabaha kadar  havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman, Malatya ve Elazığ'da yağmur ve sağanak  yağışlı, Tunceli ve Bingöl'de yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerin  ise kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının 5 ila 7 derece azalacağı tahmin edilen 5 ilde,  rüzgarın ise kuzey ve kuzeybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği  öngörülüyor.

 Elazığ ve Tunceli'nin doğu ilçeleri ile Bingöl çevrelerinde, yağışların kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara  karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz...

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2), Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde hissedilir (6 ila 12 derece) derecede olmak üzere yurt genelinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu 8

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17

Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 13

Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 21

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 23

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 11

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı (Yağışların 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 4

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 12