16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Regaip kandili 219 ne zaman, hangi gün?

Üç ayların yaklaşmasına sayılı günler kala Müslüman vatandaşlarımız tarafından sorulmaya devam ediyor. Müslümanlar için en kutsal günlerden biri olan Regaip Kandili, hicri takvime göre yedinci ay olan Recebin ilk perşebesini cumaya bağlayan geceye ad olmuştur. Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi ve Ramazan başlangıcı gibi Müslümanlar için anlam ve önemli büyük dini günleri barındıran üç aylar ile ilgili 2019 yılına ait detaylar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. 2019 yılı dini takvimiyle birlikte, üç ayların başlayacağı tarihi ile ilgili ayrıntıları bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Regaip kandili 219 ne zaman, hangi gün?

Üç ayların başlangıç tarihi için geri sayım başladı. İçinde Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi ve Ramazan başlangıcı gibi dini günleri barından üç aylar ile ilgili detaylar Diyanet tarafından paylaşıldı. Üç aylarda, gündelik hayatın tek düzelikden çıkıp, bu dönemi sosyal barışın ve huzurun bir vesilesi sayarak, karşılıklı sevgi ve hoşgörüyle karşılayacakları, kendi inanç ve değerlerini yaşama ve yaşatmayı öğrenecek bir süreç olarak nitelendiriliyor. 

Dini vazifelerini yerine getirebilmek için Recep ayının başlangıç tarihini merak eden vatandaşlar, internet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. Hz. Muhammed'in 'Allahım recep ve şaban ayında bizi bereketlendir, ramazan ayına ulaştır’ duasıyla anlattığı, bu ayın başlangıcı için artık kısa bir süre kaldı.

 

 

Dini vazifelerini yerine getirebilmek için Recep ayının başlangıç tarihini merak eden vatandaşlar, internet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. Hz. Muhammed'in 'Allahım recep ve şaban ayında bizi bereketlendir, ramazan ayına ulaştır’ duasıyla anlattığı, bu ayın başlangıcı için artık kısa bir süre kaldı. İşte, 2019 Recep ayının başlangıç tarihi...

 

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN İDRAK EDİLECEK?

Müslümanlar için en kusal günlerden biri olan Regaip Kandili, hicri takvime göre yedinci ay olan Recebin ilk perşebesini cumaya bağlayan geceye ad olmuştur. “Kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamındaki ragībenin çoğulu olan regāib kelimesi hadis ve fıkıh literatüründe “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel”, özellikle Mâlikî fıkıh kaynaklarında sünnetin mukabili olarak “müstehap, nâfile ibadet” mânalarında kullanılır.

 

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN?

Üç Aylar bu yıl 8 Mart 2019'da başlayacak. Bu tarih itibariyle Recep ayı idrak edilecek. 2 Nisan'da ise Miraç Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edilecek. Şaban ayı ise 6 Nisan'da başlayacak ve 19 Nisan'da Berat Kandili ihya edilecek. On bir ayın sultanı Ramazan'da 6 Mayıs’ta başlayacak.