23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ufka Yolculuk 2019 sınav giriş belgesi – Ufka Yolculuk sınav giriş yerleri sorgulama

Ufka Yolculuk 2019 sınavına çok kısa bir süre kala adaylar da “Ufka yolculuk sınav giriş belgesi yayınlandı mı?” diye merak edip araştırmaya başladılar. Bu sene 7. Yapılacak olan Ufka Yolculuk Sınavı için giriş yerleri belli oldu. Sınavda derece yapacakların ödül de kazanacağı bu heyecanlı yarış için her türlü detayı sizin için haberimiz de derledik. Ufka Yolculuk 2019 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı da aşağıda yer almakta…

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ufka Yolculuk 2019 sınav giriş belgesi – Ufka Yolculuk sınav giriş yerleri sorgulama

 

Ufka Yolculuk 2019 sınavına giriş belgesi yayınlandı mı? Binlerce adayın katılacağı bu heyecanlı yarış için giriş yerleri belli oldu. Ufka Yolculuk sınavının giriş yerlerinin belli olmasının ardından adayları da Ufka Yolculuk sınavı giriş belgesi ve yerlerini sorgulamaya araştırmaya başladı. Bu sene 7. Yapılacak olan Ufka Yolculuk Sınavı için giriş yerleri belli oldu. Sınavda derece yapacakların ödül de kazanacağı bu heyecanlı yarış için her türlü detayı sizin için haberimiz de derledik. Peki, 2019 Ufka Yolculuk Sınavı ne zaman? Ufka Yolculuk sınavı saat kaçta? Ufka Yolculuk 2019 sınav giriş belgesi sorgulama ekranı da aşağıda yer almakta…

SINAV YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

 
 
UFKA YOLCULUK SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI - 2019
 
 
Ufka Yolculuk sınav giriş yerleri belli oldu. Sınav giriş belgesini alabilmek için http://www.ufkayolculuk.com/ adresine tıklayarak sınav yerini görüntüle butonuna tıklayarak, e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Ayrıca kimlik ve doğum tarihi ile de giriş yapabilirsiniz.
 

 
2019 UFKA YOLCULUK SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?
 
Ufka Yolculuk online sınavı 17 - 18 Şubat 2019 saat 10.00 - 22.00 arasında yapılacak. Online sınav sonuçlarının açıklanması 25 Şubat 2019 Pazartesi saat 20.00 olarak belirlendi. Ufka Yolculuk yazılı sınavı ise 17 Mart 2019 Pazar günü 10.00 - 12.00 arasında yapılacak. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanması 27 Mart 2019 Çarşamba saat 20.00 olarak belirlendi. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ise 3 Nisan 2019 Çarşamba saat 19.00 olarak duyuruldu. 13 Nisan 2019 Cumartesi saat 20.00'da ise merkezi ödül töreni var. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini 18 Haziran 2019 tarihine kadar almaları gerekiyor. Aksi takdirde ödül bir sonraki dereceye verilecek.
 
 
UFKA YOLCULUK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?
 
Sınav sonuçları 3 Nisan Çarşamba saat 19.00’da duyurulacak.
 
 
 
 
YARIŞMA SORULARI NASIL OLUYOR?
 
Yarışma Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” (A kategorisi için) ve Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet” (B ve C-D-E-F kategorileri için) adlı eserlerden yapılacaktır. Arapça ve İngilizce dilinde ise yine yarışma için özel hazırlanan "Riyâzu's Sâlihîn'den Seçmeler" adlı eserden yapılacaktır.
 
Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler; Mürşide Uysal tarafından kaleme alınan bu eser sevgili Peygamberimizin hadislerinden seçilen, bizzat Peygamberimizin anlattığı hikâyelerden oluşan, Peygamberimizin döneminde ve onunla ilgili olaylardan meydana gelmektedir.
 
Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an Sünnet; Bu eser Prof. Dr. M. Es'ad Coşan’ın yaptığı Kur'an âyetleri tefsiri ve özellikle de Hadis şerhleri içinden seçilmiş olup Kur'an ve Hadis bütünlüğünü, ayrılmazlığını işleyen, "kul" ve "ümmet" olma yolunda Sünnet'in değerini, kıymetini önümüze seren konuşmalarının yazı diline aktarılarak yeni bir sistematik içerisinde sunulmasından oluşmaktadır.
 
Türkçe dilindeki yarışma kitaplarımıza http://ufkayolculuk.com/yarisma-kitaplari.html bağlantısında “Temin noktaları” kısmında bulunan adreslerden ulaşabilir veya “online satın al” kısmına tıklayarak internetten sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz kitabımızı e-kitap olarak da satın alabilirsiniz.
 
 
İL ÖDÜLLERİ
 
Proje Ortağı Dernekler yazılı sınavlar sonucunda (İl Yarışma Sınav Merkezi Kurulu), il genelinde İlkokul, Ortaokul, Lise, AR 18- kategorilerinde dereceye girenlere ayrıca il ödülleri verebilecektir. Eğer ildeki proje ortağı dernek, herhangi bir ödül vermeyi vaat etmedi ise, o ilden yarışmaya girenler, sadece merkezi ödüller için yarışacaktır. İl ödülleri www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden duyurulacaktır.
 
a) Yarışma kapsamındaki tüm seyahat ödüllerinde oluşabilecek ek vergiler ödül kazanan yarışmacılara aittir.
 
b) Türkçe dilinde 1. Kademe online sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alanlar Türkçe dilinde 2. Kademe yazılı sınava girmeye hak kazanacaklardır. Online sınav sonucunda Merkezi ve İl Ödülü verilmeyecek olup ödüller yazılı sınav sonucunda dereceye giren yarışmacılara verilecektir.
 
 
 
ÖDÜLLER NEDİR?
 
Birincilere 2 umre+2500 TL veya 8.000 TL, ikincilere 2 umre+1500 TL veya 7000 TL, üçüncülere 2 umre+500 TL veya 6000 TL, 4-10 olanlara 7 gr. Külçe altın verilecek.