27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Yılanların korkulu rüyası! 5 yıl su içmeden yaşayabiliyorlar...

Zorlu iklim şartlarında yaşamlarını sürdüren kanguru sıçanlarının, yılanlarla mücadelesi görenleri şaşırtacak boyutta. Tekmeleri ve uzun kuyruklarıyla yılanların korkulu rüyası olan bu canlıların en ilginç yönü ise zorlu iklim şatlarında 5 yıl su içmeden hayatlarını sürdürebilmeleri.

Star Gazetesi8 Haziran 2022 Çarşamba 19:54 - Güncelleme:
Yılanların korkulu rüyası! 5 yıl su içmeden yaşayabiliyorlar...

Kendini savunma konusunda tekme ve kuyruklarıyla yılanların korkulu rüyası olan kanguru sıçanları soğuk kanlı sürüngenlere kafa tutuyor. Tehlike anında yılanlara tekmeleriyle saldıran kanguru sıçanlarının görenleri hayrete düşüren bir yönü de 5 yıl su içmeden yaşıyor olabilmesi.

Kanguru sıçanlarının Uzak Doğu filmlerini aratmayan bu savunma tekniği bir animasyon filmden değil vahşi yaşamın tam da içinden geliyor.

YILANLARIN KORKULU RÜYASI: KANGURU SIÇANLARI

İki ayak üzerinde kanguru gibi sıçramalarından dolayı, kanguru sıçanı denilen ve anavatanı Kuzey Amerika olan küçük bir kemirgen, doğanın korkunç avcısı yılanlara karşı amansız bir mücadele veriyor.

Kurak bölgelerde yaşayan bu fare, tehlikeli çöl yılanlarının saldırıları karşısında önce olabildiğince yükseğe sıçrıyor, ardından uzun kuyruğunu bir helikopter pervanesi gibi kullanıyor.

İnanılmaz görüntülerde bu profesyonel dövüş ustası, aşağı doğru düşerken yılanın kafasına tekme indirerek saldırıyı savuşturuyor.

5 YIL SU İÇMEDEN YAŞAYABİLİYOR

Hayvanseverlerin ve vahşi doğa tutkunlarının görüntülerini heyecanlı izlediği kanguru faresi, hayatta kalma konusunda ninja olmanın da ötesine geçiyor.

Bu sıçanlar yaşadıkları aşırı kurak ortamlarda 5 seneye kadar su içmeden yaşayabiliyor.

Star Gazetesi