24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

YÖKDİL sınav sonuçları nasıl öğrenilir? YÖKDİL 2019 ne zaman açıklanacak? (Görüntüleme ekranı)

YÖKDİL 2019 sınav sonuçlarıyla ilgili yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. 10 Mart’ta yapılan sınava göre sonuçların her açıklanması bekliyor. Daha önceki açıklama sürelerine bakıldığında 14 gün içerisinde sonuç açıklamasının yapılması bekleniyordu. YÖKDİL sonuçları ile ilgili güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen YÖKDİL 2019 sınav sonuçlarını https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ sitesinden öğrenebilirsiniz. Peki, YÖKDİL sınav sonuçlarındaki son durumu nedir? İşte haberimizin detayları…

27 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YÖKDİL sınav sonuçları nasıl öğrenilir? YÖKDİL 2019 ne zaman açıklanacak? (Görüntüleme ekranı)

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınav sonuçları için adayları bekleyişini sürdürmekte. Geçen yıllara göre sonuçların açıklanması bekleniyordu ancak adaylar araştırmalarını sürdürüyorlar. YÖKDİL sonuçları ile ilgili güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen YÖKDİL 2019 sınav sonuçlarını https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ sitesinden öğrenebilirsiniz. Peki, YÖKDİL sınav sonuçlarındaki son durumu nedir? İşte haberimizin detayları…

2019 YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

 

YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

 

Sınav 10 Mart tarihinde yapılmıştı. YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili kurum tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Daha önceki açıklama sürelerine bakıldığında 14 gün içerisinde sonuç açıklamasının yapılmadı bekleniyordu. YÖKDİL sonuçları ile ilgili güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

 

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

2019 yılında 6'ncısı gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz bildirilmedi. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğide eklenecektir.

 

.YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEME İŞLEMLERİ

 

YÖK tarafından yapılan açıklamada, "10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL 2019 İlkbahar Dönemi Sınavı soruları ve cevap anahtarları adayların erişimine açılmıştır. Adaylar, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden sınav soru ve cevaplarını görüntüleyebiliyor. Sınav itirazları 11-15 Mart 2019 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen usulde yapılmalıdır." denildi.

 

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

 

Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

 

YÖKDİL’DE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

 

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Yani YÖKDİL’de yanlış doğruyu götürmüyor.

 

SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

 

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.