2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Yurt geneli yarın yağışlı olacak

Meteoroloji, iki haftadır etkisini sürdüren soğuk hava ve karlı yağışın etkisini sürdüreceğini açıkladı. Başta Güneydoğu Anadolu olmak üzere sağanak yağışın yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

1 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yurt geneli yarın yağışlı olacak

Günlerdir soğuk havanın etkisinde olan yurt genelinde, yağışların devam edip etmeyeceğine ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli uyarı geldi.

Son hava durumu tahminlerine göre, yurt genelinde yarın havanın yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Karaman, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Ağrı ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak,yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Adana, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Sakarya, Zonguldak ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Osmaniye ve hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

 

YILBAŞINDA DOĞU BÖLGELERİNE DON UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için çığ, buzlanma ve don uyarısı yaptı. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis görüleceği, hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.