2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması'ndan kareler

Kanlı Ay Türkiye semalarında! Kanlı Ay tutulması Türkiye saatiyle 20:13’te başladı.

28 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

 Kanlı Ay Tutulması en iyi Ortadoğu, Afrika'nın doğusu, ve Asya'nın batısından izlendi.. Bu doğa olayı Türkiye'de en iyi Doğu ve İç Anadolu'da gözlemlenecek. İstanbullu ve İzmirliler de tam tutulmaya tanıklık edebilecek. 22.30'da başlayacak tutulma 00.13'te sona erdi.

21'inci yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması gerçekleşti

Tamamı 6 saat 14 dakika süren, tam tutulduğu süre ise 1 saat 44 dakika olan 21'inci yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması gerçekleşti.

2018 yılındaki Ay ve Güneş tutulmaları arasında ülkemizden gözlenebilen tek tutulma olan 'kanlı Ay tutulması' gerçekleşti.

21'inci yüzyılın en uzun 'kanlı Ay tutulması' özelliğine sahip olan tutulmanın tamamı 6 saat 14 dakika, tam tutulma anı ise 1 saat 44 dakika sürdü.

Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girmesi ve Ay'ın Dünya'nın gölgesinde kalması sonucu gerçekleşen doğa olayı, Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusunda gözlemlendi.

2018 KANLI AY TUTULMASI NASA CANLI YAYIN İZLE

 
 
Tutulmayı izlemek için özel bir ekipmana gerek duyulmayacak. Gökyüzünü görebileceğiniz bulutsuz bir ortamda, ilk saatlerde Güneydoğu, ilerleyen saatlerde ise Doğu yönüne bakmanız yeterli olacak.
 
Ayrıca tutulma anında kızıl hale gelecek olan Ay'a kızıl gezegen Mars eşlik edecek.  Son15 yılın dünyaya en yakın konumunda olacak olan Mars gezegeni tutulma boyunca Ay'ın sağ alt tarafında kızıl bir yıdız gibi görülecek.
 
Tulmanının baştan sona tamamen izlenebileceği alan (turuncu bölge) ve sırasıyla tutulmanın (koyudan açığa doğru görüş azalıyor) izlenebileceği bölgeler

KANLI AY TUTULMASIYLA İLGİLİ KORKUTAN İDDİA

Hollandalı deprem araştırmacısı Frank Hoogerbeets, kişisel sitesinde bu tutulmanın Dünya'daki tektonik plakaları harekete geçireceğini iddia etti. Bu hareketlenmenin 6 ilâ 8 büyüklüğünde depremlere neden olacağı öngörülüyor. Hristiyanların kutsal kitabı İncil'de ise “Ay kan rengine bürününce felaket alametleri başlayacak” deniyor.