14 Aralık 2024 Cumartesi / 13 CemaziyelAhir 1446

Sazan balığının tatlısı ve dönerini yaptılar

Erzincan'da balık lokantası işletmecisi, sazan balığının hem tatlısını, hem de dönerini yaparak farklı bir lezzet ortaya çıkardı. Lokantada tatlı ve dönerin yanı sıra balık şişi ile güveci de ilgi çekiyor.

CİHAN4 Kasım 2012 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sazan balığının tatlısı ve dönerini yaptılar
Türkiye'de ilk kez sazan balığından değişik yiyecekler ortaya çıkaran lokantada, sazan tatlı, sazan döner, sazan şiş, sazan mücver, sazan yuvarlama, sazan börek pişirilerek, değişik bir damak tadı ortaya çıktı. Erzincan'a 2 kilometre uzaklıkta bulunan Akyazı beldesinde hizmet veren lokanta, değişik lezzet sunumu ile adından söz ettirmeye başladı. İşletme sahibi Fatih Sinan Kara, lokantada sadece sazan balığı ile yapılan ürünler sunulurken, hazırlanan ürünlerin sadece kendilerine özgü olduğunu ifade edip, Türkiye'de bir ilk olduğunu iddia etti.

Karasu Nehri'nde tutulan sazan balıkları ince bir işçiliğin ardından kılçıkları temizlenerek; sazan döner, sazan şiş, sazan mücver, sazan tatlı, sazan yuvarlama ve sazan börek olarak vatandaşın beğenisine sunuluyor. Lokantanın aşçılarından Tuncer Kazandırmak ise amaçlarının vatandaşları farklı lezzetler ile buluşturmak olduğunu, şimdiye kadar; alabalık olsun, hamsi olsun ve diğer balıklar olsun birçok yiyecek çeşidi ile karşılaşıldığını ancak sazandan ilk kez böyle tatların ortaya çıkarıldığını söyledi.

Karasu Nehri'nden tutulan sazan balıklarının kılçıklarının temizlenmesinin oldukça zahmetli olduğuna değinen Kazandırmak, "Biz de burada şimdilik sazan balığından yaptığımız 7 değişik ürünü müşterilerimizin damak zevkine sunuyoruz." dedi.

Sazan balığından yapılan ürünler için işletme sahibi patent başvurusunda bulunurken, hazırlanan ürünlerin tarifleri ise sır gibi saklanıyor.