TÜBİTAK’ın destek verdiği projeyle kalorisi yüzde 50 azaltılmış light tereyağı üretildi. Projeyle yağ barındırma özelliği olan doğal gıda lifleri kullanılarak tereyağının kalorisi düşürüldü. Kalorisi azaltılan tereyağı yüksek tansiyon ve damar sertliği olan hastalar tarafından da tüketilebilecek. Yeni nesil tereyağı Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisi Doç. Dr. Mahmut Doğan tarafından üretildi.
Kalorisi yüzde 50 düştü lezzeti değişmedi
TÜBİTAK ARDEB tarafından 100 bin TL ile desteklenen projeyle, kalorisi azaltılmış, prebiyotik kahvaltılık tereyağı ve kremanın model üretimini yaptıklarını aktaran Doğan ürünün yağ katkısını doğal gıda lifleri kullanılarak karşıladıklarını söyledi. Doğan, bu tereyağının lezzetinde ve kokusunda hiçbir değişiklik olmadığına dikkat çekti. Tereyağının kalorisinin düşürülerek sağlık açısından kullanamayan hastaların tüketebilmesine yönelik dünya genelinde çalışma yapılmadığını dile getiren Doğan, ürünün dünyada ilk olduğunu ve patent almak için çalışmalara başladıklarını ve yakında üretime geçileceğini bildirdi.