Sudan devleti İsrail ile  normalleşmeyi kabul ettiği için teröre destek veren ülkeler listesinden  çıkarıldı! 
Bu listeden çıkarılma işlemi BM  genel kurulunun yahut başka bir uluslararası kurulun onayı ile olmadı.
ABD ‘ben seni çıkardım’ dedi, o  kadar.
Fas da İsrail ile normalleşmeyi kabul ettiği için ABD aynı yöntemle Batı  Sahra’nın Fas’a ait olduğunu ilan etti.
Kudüs’ün İsrail başkenti olarak kabulü, Golan tepelerinin İsrail’e  verilmesi, Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail tarafından ilhakı ve benzer nice  uygulama hep ABD’nin tek başına verdiği kararlardan ibaret.
ABD bu kararların BM de yahut bir  başka uluslararası kurulda onayına ihtiyaç hissetmiyor.
Neden? Çünkü ABD kendisini  dünyanın patronu olarak görüyor. 
Bu kararlarıyla, ‘Dünya benim  mülkiyetimde ve istediğimi istediğime veririm.’ diyor.
Terör listesini kendisi yapıyor,  yine istediğini terörist istediğini demokrat ilan ediyor.
Teröre desteği bir yana bizzat  kendisi toprak işgal edip, evlerini sahiplerinin başına yıkan, infazlar ve suikastlar  düzenleyerek devlet terörü estiren İsrail ABD’ye göre masum ama toprağını  işgalden kurtarmak için mücadele eden HAMAS terör örgütü oluyor.
Yine masum insanları katleden,  evinden yurdundan kovan, PYD/PKK demokratik halk hareketi ama hiçbir  şiddete bulaşmamış tam bir sivil toplum örgütü olan  İhvan hareketi ise terör örgütü oluyor.
Hepsi ABD’nin tek başına verdiği  kararlardan ibaret ve ne yazık ki dünya da bu kararları alkışlayarak  yahut sessiz kalarak ABD’nin patronluğunu ikrar ediyor. (İşin en üzücü tarafı ise ABD  mantığının tıpkısının aynısını muhalefetin hükümete karşı kullanıyor  olmasıdır.)
Bir tek Başkan Erdoğan  yönetimindeki Türkiye, bu tek yanlı adaletsiz kararlara itiraz ediyor. 
İsrail’in devlet terörünü kınıyor, PYD’nin terör örgütü olduğunu ısrarla vurguluyor, İhvan’ın bir  sivil toplum örgütü ve HAMAS’ın işgale karşı direnen bir hareket olduğunu  söylüyor. Sadece söylemiyor gereğini de yapıyor.
Yani Türkiye ABD’nin patronluğuna  itiraz ediyor. 
Ben milli çıkarlarımı korurum diyor  ve ABD’nin itirazına rağmen askeri operasyonlar düzenleyip bölgedeki  senaryoları işlemez hale getiriyor. 
Libya’da Doğu Akdeniz’de Azerbaycan’da ABD’ye rağmen hem  milli çıkarlarını hem bölge çıkarlarını kollayan politikalar yürütüyor.
Dolayısıyla Türkiye, CAATSA kararlarını  -zahirde S-400’ü hedef alsa da gerçekte- bu bağımsızlıkçı egemen  tavrına karşı alınmış bir uyarı olarak görüyor. 
Eğer Türkiye bu karara boyun eğerse  diğer kararlar takip edecektir. Bunun bilincinde olan Başkan Erdoğan, ‘Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe ve  hedeflerine yaklaştıkça bunlarla bağlantılı olarak istiklaline ve istikbaline,  egemenlik haklarına sıkı sıkıya sahip çıktıkça maruz kaldığı saldırıların  çapının da arttığına ve CAATSA kararlarının Türkiye’nin egemenliğine açık  bir saldırı olduğuna ve Türkiye’nin yolundan dönmeyeceğine’ dikkat çekti  haklı olarak.
Önceki  yazılarımda ABD’nin dostumuz olmadığını açıkça yazmıştım. 
ABD bu son kararlarıyla kendisi de bizim  dostumuz olmadığını aksine hasmımız olduğunu belgelendirmiş oldu. CAATSA  adı üstünde ‘Yaptırımlar Yoluyla Amerika’nın Hasımlarıyla Mücadele Kanunu’.
Tabii ki  sadece bu kararlarla değil bugüne kadar Türkiye’nin attığı her adımı engellemek  için takip ettiği politikalarla da ABD Türkiye’nin hasmı olduğunu defaatle  göstermiştir.
 PYD/PKK, FETÖ, Suriye, Irak, Doğu Akdeniz,  Kıbrıs, Libya ve Karabağ konularında hep Türkiye’nin hasımlarının yanında yer  almıştır.
Aslında  sadece PYD ve FETÖ’ye verdiği destek bile ABD’nin terörü destekleyen ülkeler  listesinin başına yazılması için yeter de artar bile.
ABD terörü açıktan destekleyen bir  devlettir.
Türkiye hem barıştan ve diyalogdan  yana olduğunu gösterip diplomatik ilişkilerini sürdürerek hem de ABD’ye patron  olmadığını hatırlatarak egemen ve bağımsız bir devlet olduğunu ispatlamıştır.
ABD’ye düşen artık bu Türkiye  gerçeğini görmek ve masaya patron edasıyla değil eşit ülkeler kabulüyle  oturmaktır.
Aksi takdirde ABD Türkiye’yi  kaybedebilir. 
Türkiye’nin önünde alternatifler vardır  ama bölgede Türkiye’ye alternatif bir ülke yoktur.