Tüm Yazarlar
Said Elhaj Yazıları
Trump'ın sözde barış planının hedefinde Türkiye de var
Said Elhaj
Ortadoğu'daki bazı rejimler, bir taraftan İslam dünyasının liderliğine soyunduğunu düşünen, diğer yandan da Arap Baharı denen süreci desteklediğinden dolayı Türkiye'ye bir husumet besliyor. Trump'ın açıkladığı asrın anlaşması ya da sözde barış planı da bu amaca hizmet ediyor.
Arap ülkeleri için tehdit artık İsrail değil İran
Said Elhaj
Varşova’da ‘Orta Doğu’da barış ve güvenlik’ başlıklı konferansa katılan Arap ülkeleri bize gösterdi ki onlar için tehdit ve düşman artık İsrail değil, İran’dır. Bu konferansta ABD’nin aylardır bahsettiği Asrın Anlaşması ve Orta Doğu’nun NATO’su fikirlerinin ilk işaretlerini görmek mümkün.
Arap ülkeleri için tehdit artık İsrail değil İran
Said Elhaj
Varşova’da ‘Orta Doğu’da barış ve güvenlik’ başlıklı konferansa katılan Arap ülkeleri bize gösterdi ki onlar için tehdit ve düşman artık İsrail değil, İran’dır. Bu konferansta ABD’nın aylardır bahsettiği Asrın Anlaşması ve Orta Doğu’nun NATO’su fikirlerinin ilk işaretlerini görmek mümkün.
ABD’nin UNRWA kararı ve Filistin meselesi
Said Elhaj
Filistin meselesi herkesin sorumluluğu ve imtihanı olmaya devam ediyor. Ve herkes için, zaman konuşma ve kınama zamanı değil, duruş, söylem, icraat ve aksiyon desteği ispatlama zamanıdır.