18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

“ 15 Temmuz tarihi geleceğin de demokrasi zaferi”

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Altındağ, 15 Temmuz darbesinin birinci yıldönümü kapsamında açıklamada bulundu.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
“ 15 Temmuz tarihi geleceğin de demokrasi zaferi”

O tarihte yaşananların hala belleklerden silinmediğini vurgulayan Altındağ şunları söyledi: 15 Temmuz gecesi yaşananlar Türk halkı için bir sınav, dünya içinse unutulmayacak bir destan niteliğindedir. Türk halkı, milli iradenin, birlik ve beraberlik duygusunun hat safhada yaşandığı bu günde dünyaya vatan sevgisinin ne olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu zor zamanlarda tüm vatandaşlarımız darbe girişimine tepki vermiş ve ortak, ideal çerçevede bir araya gelerek bir destan yazmıştır. 

YAŞANANLAR BELLEKLERİMİZDE

15 Temmuz tarihi yalnızca bugünün değil geleceğin de demokrasi zaferi olarak anılacaktır.  Yaşanan bu başarısız girişimde ne yazık ki çok sayıda polisimiz, güvenlik güçlerimiz ve sivil halkımız şehit oldu. O gece yaşanan her saniye hala belleklerimizde ve silinmeyecek. Özellikle bizler Ankara’da oluşumuzdan dolayı yapılan her saldırıyı birebir yaşadık. Demokrasimize gölge düşürecek her planın, her durumun karşısında, tıpkı o gün yaptığımız gibi, durmaya devam edeceğiz. Bizler dostluk, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın etrafında kenetlendiğimiz müddetçe hiçbir zorluğa yenilmeyiz.” Ankara Genç İşadamları Derneği olarak yıl içerisinde düzenledikleri her organizasyon ve bulundukları her platformda, Türkiye için milat sayılacak bu tarihi andıklarını dile getiren Altındağ, buna benzer demokrasi karşıtı süreçlerin yaşanmaması için ortak ideal bilincin daha da kuvvetlenmesi gerektiğini kaydetti. Altındağ “Geçirdiğimiz acı süreçlerin tekrar yaşanmaması adına hafızamızı hep taze tuttuk. Bulunduğumuz her platformda ‘ne yapmalıyız’ı ele aldık. 1 yıl evvel Türk halkı olarak yediden yetmişe gösterdiğimiz örnek duruşu bugün ve bundan sonra da gösterebiliriz” dedi.