18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

“Demokrasi Zaferimiz Unutulmayacak”

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yılını doldurduğu şu günlerde, hain girişimin yansımalarını değerlendirdi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
“Demokrasi Zaferimiz Unutulmayacak”

Bir yıl önce yaşananların devrim niteliğini taşıdığını ve Türk milletinin kazanımlarının demokrasi adına bir zafer olduğunu vurgulayan Semiz şunları söyledi: “Öncelikle Türkiye için önemli sorumluluklar üstlenmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak yaşandığı günden bu güne 15 Temmuz darbe girişimini tüm benliğimizle kınıyoruz. İÇGİAF olarak tepkimizi hep ortaya koyduk ve demokrasiden, bütünlükten yana olduk. Bir yıl evvel yaşadığımız olayın tarihte bir eşi daha yok. Milletimiz, hain girişimin yaşandığı gün azim ve kararlılığıyla çirkin saldırıyı bertaraf etti. Demokrasi ve insanlık bilincimiz zaferi de beraberinde getirdi. Bizi en çok mutlu eden halkımızın bu yenilmez tavrı oldu. Millet olarak 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitleri minnetle anmaya devam edeceğiz ve bu zaferin kazanılışının, o gün yaşananların hafızalardan silinmesine müsaade etmeyeceğiz.”

BU SINAV BİZİ BİRBİRİMİZE KENETLEDİ

Yetişen nesillere vatanseverlik duygusunu artık daha da fazla aşılamamız gerektiğinin altını çizen Semiz; “ 15 Temmuz olayından sonra halk olarak kenetlendik. Zaten genlerimizde var olan milli beraberlik duygusu doruklara ulaştı. Ülkemiz üzerinde emelleri olanlara gerekli mesajı dik duruşumuz ve sergilediğimiz tavırla verdik. O kabus geceyi bize yaşatanlar Türk Milletinin ne kadar cesaretli olduğunu hesap edemeden bu planları yaptı. Bu kadar masum insanın şehit olmasına sebep olanlar hiçbir zaman emellerine kavuşamayacak” dedi.