18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Karamercan: Hep bir ağızdan demokrasinin gücünü haykırdığımız gündür

EMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karamercan, 1. yıldönümünde 15 Temmuz darbesini değerlendirerek, “ Her zaman olduğu gibi kazanan yine milletimizin iradesi oldu” dedi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Karamercan: Hep bir ağızdan demokrasinin gücünü haykırdığımız gündür

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (EMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karamercan, 1. yıldönümünde 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Konu ile yaptığı açıklamada hain girişimi kınadıklarını belirten Karamercan; “ Bundan bir yıl evvel yaşanan olay ülkemiz adına bir devrim niteliğindedir. Demokrasimize yapılan bu hain saldırıda insanlığın kazandığı şey bizim gözümüzde bir zaferdir. Hain girişimin yaşandığı gün, halkımızın azim ve kararlılığı kötü emellerle kalkışılan hareketi bertaraf etmiştir. Milli irademiz geçmişte olduğu gibi o gün de tüm dünyaya neler yapabileceğini göstermiştir. Yaşandığı günden bu güne EMSİAD olarak tavrımızı çok net ortaya koyduk. Tarihe yazdığımız zaferi ve vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi her daim andık ve anmaya da devam edeceğiz. Bizler Çanakkale ruhundan gelen nesilleriz ve bunu 1 yıl önce tekrar gösterdik” dedi.

Milli İradenin Hâkim Olduğu Yerde Darbeler Boşa Çıkar Türkiye’nin bir daha böyle bir süreçten geçmeyeceğine inandıklarını dile getiren Karamercan, sözlerine şunları ekledi: “Milli iradenin hüküm sürdüğü topraklarda darbeler başarısız olur. Hep birlikte bunu yaşadık ve gördük. Ülkemizin geçtiği bu sınav, kardeşlik ve bütünlük duygusu doruklarda olan Türk halkını daha da kenetledi. Bu hain girişim ile ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olan herkese gerekli dersi verdik. Bundan böyle Türkiye’nin böylesine karanlık bir süreçten geçmeyeceğine inanıyoruz. Bunun için de millet olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeli, daha çok çalışmalı ve daha fazla üretmeliyiz.”