26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ege ve Akdeniz'deki provokasyonlarına izin verilmeyen Yunanistan, AB'den yardım istiyor

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki hakimiyetini sindiremeyen ve rahatsız olduğunu ifade eden Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye Lozan Antlaşması'nı hatırlatması gerektiğini söyledi.

star.com.tr26 Şubat 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ege ve Akdeniz'deki provokasyonlarına izin verilmeyen Yunanistan, AB'den yardım istiyor
Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Denizi'nde yaşanan gerginlik her geçen gün artıyor. 
 
Türkiye'nin Afrin'e harekatını fırsat bilerek Ege'de işgale kalkışan Yunanistan'a Türk Donanması gereken cevabı vermiş, Türkiye ayrıca Kardak'a iskele ve gözetleme kulesi yapımına başlamıştı. Yunanistan'ın provokatif hareketleri üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yunanistan'a tepki göstermiş ve bölgede geri adım atılmayacağının sinyallerini vermişti. 
 
Amaç Türkiye'yi zor duruma düşürmek
 
Türkiye'ye askeri ve siyasi olarak karşı koyamayan Yunanistan, Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yaşanan sorunlar üzerinden de Türkiye'yi sık sık dünyaya şikayet ediyor ve işgale geçit vermeyen Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmaya çalışıyor. Bilindiği üzere Yunanistan geçtiğimiz günlerde de Merkel'den Türkiye'ye karşı yardım istemişti. 
 
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın açıklamalarıyla iki ülke arasında iyice alevlenen tartışmalara son olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı Parokopis Pavlopulos katıldı.
 
Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti
 
Türkiye'nin bölgedeki hakimiyetini sindiremeyen ve rahatsız olduğunu ifade eden Pavlopulos, "Lozan Antlaşması sadece Yunanistan’ın değil Avrupa Birliği’nin sınırlarını, toprağını ve egemenliğini teminat altına alıyor." diyerek AB'nin Türkiye'yi bu antlaşmayı bir kez daha hatırlatmasını istedi.