2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Berat Kandili orucu kaç gün tutulur imsak vakitleri, Berat anlamı önemi nedir?

İslam alemi için oldukça önemli bir gün olan Berat Kandili’ne az bir zaman kaldı. Berat Kandili bu sene 10 Mayıs 2017’ye denk geliyor. Müslümanlar bu kutlu günün gündüzünü oruç tutarak gecesini ise diğer ibadetleri yaparak geçiriyorlar. Berat Kandili orucu ne zaman tutulur? Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Berat mesajları nelerdir

11 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Berat Kandili orucu kaç gün tutulur imsak vakitleri, Berat anlamı önemi nedir?

Berat Kandili Şabah ayının 15. gecesindedir. Müslümanlar Ramazan ayının habericisi olan bu önemli günde ibadet etmeye ayrı bir ihtimam gösterirler. 2017 yılında 10 Mayıs 2017 günü ve 11 Mayıs'a bağlanan gecede kutlanacak. Temize çıkma anlamına gelen Berat Kandili zamanında tüm Müslümanlar yaptıkları ibadetler ile affedilmeyi dilerler.  Peki Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Berat orucu ne zaman tutulur? Berat ne demek? Berat Kandili'nin önemi nedir? Berat Kandili mesajları sözleri nelerdir?

BERAT ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur:
 
"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurur." (İbn Mâce)

BERAT GECESİ YAPILACAK İBADETLER İÇİN TIKLAYINIZ...

 
BERAT NE DEMEK?
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı tanıma göre,
 
Berat kelimesi borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma demektir.
 
Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.
 
Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.
 
Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.
 
dua ile ilgili görsel sonucu
 
BERAT KANDİLİ İLE İLGİLİ HADİSLER
 
Hz. Peygamber şöyle buyurur:
“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)
 
BERAT KANDİLİ MESAJLARI
 
 
Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.
Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Beraat kandili, kandilin mübarek olsun.
resimli berat kandili mesajlarıDertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.
Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.
Bir takım gül kokusu kalır, gül tutan elde. Zannetme ki gül dikenin himayesinde. Dikenin itibarı gül sayesinde. Güllerin en güzelinden şefaat ümidi ile… Berat Kandiliniz hayırlı olsun…
Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.
Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun…
Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun..
Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun…
Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.