26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı

15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı - Amasya'da 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen kampanya kapsamında protokol üyeleri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu - Vali Varol: - "Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır"AMASYA (AA) - Amasya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, ''Vatanımız için kan da veririz can da veririz" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

14.07.2017 - 15:31

İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen kan bağışı kampanyası, Saraydüzü Kışla Binası önünden yürüyüşle başladı. Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve vatandaşların katılımıyla yapılan yürüyüş, Yavuz Selim Meydanı'nda son bulduktan sonra Türk Kızılayına ait araçta kan verildi.

Vali Varol, 15 Temmuz şehitleri anısına yapılan etkinliğin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Bu konuda farkındalık yaratmak için vatandaşlarla Türk Kızılayına kan bağışında bulunduklarını belirten Varol, "Bugün şehitlerimiz için kan veriyoruz ancak bizim yapacağımız hiçbir şey 15 Temmuz akşamı o kahramanlığı gösteren, şehadete eren ve gazi olan vatandaşlarımızın yaptıklarıyla kıyaslanamaz. Biz onlara şükran ve minnet borçluyuz. Etkinliğe destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan Türk milletinin son olarak 15 Temmuz'da FETÖ/PDY ihanet güruhunun devleti ve milletine pervasızca saldırısına şahit olduğuna işaret eden Varol, "Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet uğruna 15 Temmuz demokrasiye darbe girişiminde, hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz." ifadesini kullandı.