5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

2. İnönü Zaferi'nin 96. yılı

2.

1.04.2017 - 15:42
İnönü Zaferi'nin 96. yılı

- Bilecik Valisi Elban: - "Kurtuluş Savaşı'nın önemli kilometre taşlarından biri de 2. İnönü Zaferi'dir. Milletimizin makus talihi yenilerek, bugün mensubu olmaktan büyük onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğmuştur"

BİLECİK (AA) - İkinci İnönü Zaferi'nin 96. yıl dönümü, Bilecik'te düzenlenen törenle kutlandı.

İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, saygı atışı yapıldı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bozüyük'e bağlı Akpınar köyündeki şehitlikte yaptığı konuşmada, canlarını hiç tereddüt etmeden feda ederek, düşmana geçit vermeyen, genç, temiz ve onurlu şehitlerin fedakarlıklarını bir kez daha andıklarını söyledi.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı olduğunu vurgulayan Elban, "Onurunu ve hürriyetini tüm değerlerin üzerinde tutan Türk milleti, Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, büyük bir destan yazmış ve tarihin akışını değiştirmiştir. Ayağında çarığı, çantasında azığı olmayan kahraman askerlerin, kendisinden sayı ve teçhizat bakımından kat kat güçlü düşman askerlerine karşı verdiği onurlu mücadelesine tarih şahittir." diye konuştu.

- "Kurtuluş Savaşı'nın önemli kilometre taşlarından biri"

Elban, büyük zaferin arkasında milletin üstün inanç ve azminin olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle el ele gönül gönüle tüm milletimiz, bu uğurda bütün imkanlarını ortaya koyarak, büyük bir seferberlik başlatmıştır. Genç kızlar, gelinler, kağnı başında cepheye erzak ve cephane taşımıştır. Yiğit Anadolu gençleri, daha bıyıkları terlemeden cepheye koşmuş, bayrak, millet, vatan için şehit olmuştur. Bütün imkansızlıklara rağmen yokluk içinde varlık mücadelesi verilmiş ve sonunda bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprakları kurtarılmış ve pırıl pırıl bir Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı'nın önemli kilometre taşlarından biri de 2. İnönü Zaferi'dir. Milletimizin makus talihi yenilerek, bugün mensubu olmaktan büyük onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğmuştur."

Bozüyük Müftüsü Selami Bağcı'nın dua ettiği tören, Vali Elban'ın şehitlik defterini imzalaması ve sembolik şehitliklere karanfil bırakılmasıyla sona erdi.