26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AA fotoğraflarıyla Kırklareli'de 15 Temmuz sergisi

AA fotoğraflarıyla Kırklareli'de 15 Temmuz sergisi - Kırklareli'de Valilik ve AA iş birliğiyle "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" açıldı KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valiliği ve AA işbirliğiyle "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

12.07.2017 - 16:23

AA foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergi Atatürk Stadı önünde ziyarete açıldı.

Sergi açılışının ardından konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AA'nın fotoğraflarla çok önemli bir tarihe şahitlik ettiğini söyledi.

15 Temmuz anılarının taze tutulması amacıyla bu serginin önemli olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"15 temmuz yeni bir kurtuluş savaşıydı. Yeniden Türkiye'nin bir dirilişiydi. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, bizleri yıkmaya bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Birlik beraberliğimiz de devam ettiği sürece, inşallah ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracağız. 2023 hedefleri de olan ülkemizin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini de vatandaşlarımızın desteği ile gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz darbe girişimine destek veren asker kılığındaki teröristleri ve soytarıları da lanetliyorum ve adaletimize de güveniyoruz. Hak ettikleri en büyük cezayı alacaklardır. Bu mücadelede devam edecektir. Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi inlerinden teker teker çıkarılacaktır. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız."

Sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.