26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AA'nın "Yılın Fotoğrafları'' oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları'' oylaması - MŞÜ Rektörü Prof.

8.12.2017 - 15:32
Dr. Polat: - "Haberi doğru vermek, doğru yorumlamak, fotoğrafı doğru zamanda, doğru yerde çekmek Anadolu Ajansının başarılarından biri"

MUŞ (AA) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Rektör Prof. Dr. Polat, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.

Fotoğrafları tek, tek inceleyen Polat, tercihlerini, haber kategorisinde Özkan Bilgin'in, "Mehmetçik'in bayram namazı", Yunus Keleş'in "Kayyara'da yanan petrol kuyuları" yaşam kategorisinde Zekeriya Karadavut'un "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü", Ali Jadallah'ın, "Gazze'de elektrik kesintileri", spor kategorisinde Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" ve Şener Toktaş'ın "Bitlis'te kayak antrenmanı" başlıklı fotoğraflarından yana kullandı.

Polat, yaptığı açıklamada, AA'nın doğru ve tarafsız habercilikte Türkiye'de öncü olduğunu söyledi.

Fotoğraf oylamasına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Polat, şunları kaydetti:

"Haberi doğru vermek, doğru yorumlamak, fotoğrafı doğru zamanda, doğru yerde çekmek Anadolu Ajansı'nın başarılarından biri. Bir fotoğrafla bazen bir kitapla veremediğiniz mesajı verebiliyorsunuz. Ben fotoğraflarda bu mesajların verildiğini düşündüğüm için oyumu kullandım. Anadolu Ajansı'nı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum."