26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat'ta:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat'ta: - "Bir halk partisi, halkçı parti demokrasiye inanan birisi, halka verilen haktan, yetkiden ve güçten neden rahatsız olur?" - "Bunlar halka inanmıyorlar.

15.03.2017 - 22:59
Ya yanlış yaparsa, yahu bugüne kadar Türk halkı hangi oylamada yanlış yaptı. Her daim kilitlenen kapıları açtı, kapanan yolları açtı, milletin üzerine, devletin üzerine çöken kabusu, karanlığı ortadan kaldırdı"

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adında halk olan CHP'nin halktan korktuğunu belirterek, "Bir halk partisi, halkçı parti demokrasiye inanan birisi, halka verilen haktan, yetkiden ve güçten neden rahatsız olur?" dedi.

Bozdağ, AK Parti Çekerek İlçe Başkanlığı tarafından kadınlara yönelik düzenlenen "Güçlü Türkiye Yolunda Sivil Toplum Buluşması" konulu toplantıda, Türkiye'nin yeni bir yol ayrımında olduğunu, 16 Nisan'ın Türk tarihi bakımından büyük bir reformun yapılacağı gün olduğunu ifade etti.

Verilecek kararla yeni ve büyük Türkiye'nin temellerinin atılacağını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Onun için vereceğimiz oyun kıymeti öyle sıradan bir oyun kıymeti gibi değil. 200 yıldır tartışılan, konuşulan, yapılmak istenen ve yapılamayan büyük bir reformu yapacak bir oydur. Tarihi bir dönüşüm ve değişim kararıdır. Adında ‘halk’ olan CHP halktan korkuyor. Halka yetki veriliyor, hak veriliyor, diyor ki 'aman bu hakkı almayın'. Hükümeti doğrudan sandıkta belirleme güç ve yetkisi doğrudan size veriliyor. CHP'nin propagandası şu ‘aman bu hakkı istemeyin, biz bu yetkiyi istemeyiz’ deyin, ‘bu güç aktarımını kabul etmeyin reddedin’ diyor. Bir halk partisi, halkçı parti demokrasiye inanan birisi, halka verilen haktan, yetkiden ve güçten neden rahatsız olur. Bunlar rahatsız oluyorlar."

- "Milletimiz daima doğruyu, hem de en doğruyu yaptı"

Bu zamana kadar doğru kararlar veren halkın şimdi de vereceği karara sonuna kadar güvendiklerini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu milletin vicdan terazisi daime doğru tartmıştır, daima doğru sonuçlar ortaya koymuştur. Bunlar halka inanmıyorlar. Ya yanlış yaparsa, yahu bugüne kadar Türk halkı hangi oylamada yanlış yaptı. Her daim kilitlenen kapıları açtı, kapanan yolları açtı, milletin üzerine, devletin üzerine çöken, kabusu, karanlığı ortadan kaldırdı. Milletimiz daima doğruyu, hem de en doğruyu yaptı. Demokrasiye inananlar halka güvenmesi lazıma ama güvenmiyorlar."