10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

AK Parti Kırşehir Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi

AK Parti Kırşehir Gençlik Kolları 5.

28.01.2018 - 20:27
Olağan Kongresi

- Gençlik ve Spor Bakanı Bak: - "Şu anda operasyon, sınırlarımızdaki o terör yuvasını dağıtmak içindir. Afrin'e yaklaşıyorlar elhamdülillah. Ordumuz, aslanlarımız Burseya Dağı'nı ele geçirip Afrin'e doğru ilerliyor" - "Savunma sanayisindeki gelişmelerle yüzde 25 olan yerli pay yüzde 75'lere çıktı. Şimdi bizim İHA'larımız ve SİHA'larımızla beraber bu ülkeye saldıran teröristleri yok ediyoruz. Eskiden olsaydı ABD izin vermeyecekti veya İsrail'den parça gelmeyecekti"

KIRŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Şu anda operasyon, sınırlarımızdaki o terör yuvasını dağıtmak içindir. Afrin'e yaklaşıyorlar elhamdülillah. Ordumuz, aslanlarımız Burseya Dağı'nı ele geçirip Afrin'e doğru ilerliyor." dedi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Kırşehir Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasette gençlerin önünü açtığını söyledi.

Eskiden seçilme yaşının 30 olduğunu, AK Parti ile bunun önce 25'e daha sonrada 18'e indiğini hatırlatan Bak, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan siyasette gençlerle birlikte yürüyerek devam ediyor, gençlere çok büyük önem ve değer veriyor. Biz milletini seven, manevi değerlerine sahip, ben varım diye ortaya çıkan bir gençlik istiyoruz. Bu yüzden bizlere çok büyük görevler düşüyor. Ben de gençlik kollarından geliyorum. Bayrak asmayı çok iyi bilirim. Direklere çok güzel tırmanırım. Çok iyi afiş asarım." diye konuştu.

- Zeytin Dalı Harekatı

Bakan Bak, Mehmetçik'in Afrin'e doğru Türk milletinin dualarıyla birlikte yürüdüğünü belirtti.

Milletin Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasında olduğuna dikkati çeken Bak, şöyle konuştu:

"Operasyonda bugün 9. gün. Mehmetçik'imiz adım adım yürüyor. Ne yaptı dış güçler, ABD, güneyimizde terör ordusu kurmaya kalktı. Oradan bizi tehdit etmeye kalktılar. Biz buna müsaade eder miyiz? Mümkün değil. Şu anda operasyon sınırlarımızdaki o terör yuvasını dağıtmak içindir. Afrin'e yaklaşıyorlar elhamdülillah. Ordumuz, aslanlarımız Burseya Dağı'nı ele geçirip Afrin'e doğru ilerliyor. Ben, NATO Parlementer Asamblesi'nde Türk grubu başkanı olarak görev yapıyordum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplantıya gittik. ABD'deydi toplantı. Toplantıda Türk delegasyon başkanı olarak milletvekilleriyle birlikte yer alıyorduk. Orada ABD'li yetkililer ve bazı NATO üyesi ülkelerin milletvekilleri "NATO üyesi olan Türk ordusu artık eskisi gibi güçlü değil. Çünkü siz 250 generali hapse attınız." sorusunu sordular bizlere. Tabii ben söz aldım. 'Yanılıyorsunuz. Çünkü Türk ordusu şimdi daha güçlü. İçimizdeki hainleri temizledik. Bizim aslanlarımız, yüzbaşımız, binbaşımız en az o hain generallerden daha yürekli, bu orduyu satmazlar. İşte şimdi bu ordu daha güçlü.' diye söyledim. Sonra ordumuz 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı operasyonu başladı. Operasyonda 3 binden fazla DEAŞ'lı, YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. O zaman ordunun başında kimler vardı, aslan komutanlar vardı. Aslan yürekli, vatanını, milletini seven komutanlar vardı. Dolayısıyla başarılı bir operasyonu gerçekleştirdiler. 2 ay sonra aynı toplantıya katıldım. Aynı milletvekillerine 'Ne olmuş bu Türk ordusuna gördünüz mü?' diye söyledim. Türk ordusu tüm dünyaya şimdi yine ne olduğunu gösteriyor. Milleti onunla beraber. Biz sınırlarımızda teröristlere yuva yapmaya fırsat verir miyiz."

Bak, Türk milletinin ömrünün cihatla ve savaşlarla geçtiğini, bu toprakları korumak için nice şehitler verdiğini ifade etti.

Sınırlardaki o teröristlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Bak, "Elhamdülillah. Akın akın yürüyorlar. Allah onların yardımcısı olsun. Ayaklarına taş değdirmesin. Şu ana kadar Özgür Suriye Ordusuyla beraber 20'ye yakın şehidimiz var. İnşallah milletimizin desteği ve duasıyla beraber çok daha güçlü olacağız. İnşallah Afrin'deki terör yuvalarını dağıtacağız." diye konuştu.

Bakan Bak, Türk ordusunun önceden İHA'ları kullanmak için ABD ve İsrail'den izin aldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Şimdi ne oldu? Savunma sanayisindeki gelişmelerle yüzde 25 olan yerli pay yüzde 75'lere çıktı. Şimdi bizim İHA'larımız ve SİHA'larımızla beraber bu ülkeye saldıran teröristleri yok ediyoruz. Eskiden olsaydı ABD izin vermeyecekti veya İsrail'den parça gelmeyecekti. Artık biz kendimize yetiyoruz. İşte ordumuz yürüyor. Ana muhalefet bize silah konusunda 'dışarıya bağımlıyız' diyor. Bilmiyorlar ki o obüsleri, silahlarımızı, füzelerimizin hepsini ASELSAN, HAVELSAN yapıyor. Dünyadan haberleri yok. Ordumuz orada savunma gücüyle sefere devam ediyor."

Bakan Bak, konuşmasını halk ozanı Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı türküsünün sözleriyle tamamladı.