28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Antalya merkezli sahte içki operasyonu

- Antalya ve İzmir'deki operasyonda yaklaşık 200 bin bos¸ s¸is¸e, 100 binden fazla kapak ve bandrol ele geçirildi, 8 zanlı hakkında adli işlem başlatıldı ANTALYA (AA) - Antalya ve İzmir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda yaklaşık 200 bin bos¸ s¸is¸e, 100 binden fazla kapak ve bandrol ele gec¸irildi.

23.05.2019 - 18:51

Antalya Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ Kac¸akc¸ılık ve Organize Suc¸larla Mu¨cadele S¸ubesi ekiplerince, sahte ic¸ki imalatı ve ticareti yapan kişi ve organizasyonlara yo¨nelik çalışma başlatıldı.

Turizm sezonunun ac¸ılmasıyla bu sekto¨rde faaliyet go¨steren is¸letmeleri ve turizmi hedef alan c¸ıkar amac¸lı suc¸ gruplarına yönelik iki aydır su¨rdu¨ru¨len planlı ve teknik takipli c¸alıs¸ma kapsamında I·zmir'deki fabrikada sahte içki u¨retildigˆi ve kamyonlarla Antalya'ya sevk edildigˆi belirlendi.

Sorus¸turma genis¸letilerek I·zmir'deki imalathane ve depolar ile Antalya'da satışların yapıldığı mekanlar tespit edildi.

Ekiplerce 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 zanlı hakkında adli is¸lem bas¸latıldı.

I·zmir'de kiralanarak sahte içki üretimi yapılan 4 dönüm alana kurulu fabrikada yaklas¸ık 200 bin bos¸ s¸is¸e, 100 binden fazla kapak, bandrol ve binlerce litre kapasiteli plastik alkol tankları ele gec¸irildi.

Muhabir : Mustafa Çiftçi
Yayınlayan : Kemal Kaymak